Honda Avrupa’da dizele son veriyor

Ototeknikveri     28 Kasım 2018 11:26

Honda Avrupa’daki dizel modellerini sonlandırarak elektrikli ve hibrit otomobillere odaklanacak. Firma 2025 yılına kadar Avrupa’da satışlarının üçte ikisinin elektrikli otomobillerden oluşmasını hedefliyor.

Honda Avrupa’da dizele son veriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kıdemli bir Honda yöneticisine göre, firma 2021’e kadar bütün dizel modellerini satıştan kaldıracak. Yeni çıkacak modellerin hiçbirinde dizel seçeneği bulunmayacak.

 

Yeni CR-V crossover Honda’nın dizel seçeneği olmadan sunulan ilk ana akım modeli olacak. Mart ayında piyasaya çıktığında model benzinli elektrikli ve tam hibrit seçenekleriyle sunulacak. Benzinli elektrikli sistem, 1.5 litre turboşarjlı benzinli motorla gelecek. Hibrit versiyonun Avrupa’daki satışların en az yarısını oluşturması bekleniyor.

Şu anda Civic hatchback ve HR-V crossover modelleriyle dizel seçenek satın alınabiliyor. HR-V ve Jazz modellerinin yeni nesilleriyse 2020 yılında i-MMD hibrit sistemiyle sunulacak.

 

Honda ilk tam elektrikli otomobilini gelecek yıl çıkartacak. Yeni model 2017 Cenevre Motor Sow’da tanıtılan Urban EV konseptini temel alacak.

Son Güncelleme : 28 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo