2020 Audi A3: Daha fazla teknoloji, daha iyi güvenlik, iyi görünüm

Ototeknikveri     29 Kasım 2018 11:42

Audi, Mercedes A-Serisi ve BMW 1-Serisi gibi modellerle rakip olacak yeni nesil A3 üzerinde çalışmaya devam ediyor.

2020 Audi A3: Daha fazla teknoloji, daha iyi güvenlik, iyi görünüm
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lüks kompakt hatchback rekabet gücünü artırmak için daha dinamik bir görünüm sergileyecek ve Audi’nin A1 ve Q3 gibi modellerinden stil öğeleri alacak.

 

Yeni Audi A3’ün daha dinamik ve hoş görünmesini sağlayacak karakter çizgileri hemen göze çarpıyor. Otomobilin ön kısmı büyük ızgara, yeni farlar ve çamurluklara doğru uzanan kaput ile birlikte eskisinden daha şık.

 

Yanlarda tipik omuz çizgisi ve kapıların alt kısmna doğru görülen kırışıklık otomobile daha kaslı bir görünüm veriyor. Arka kısımda daha yuvarlak hatlar dikkat çekiyor. Burada önemli özellikler arasında kompakt LED arka lambalar da var.

 

Yeni nesil A3, güncellenen MQB modüler platformu kullanacak. Bu platform yeni Golf’ün de temelinde bulunuyor. A3 bazıları 48 volt elektrikli sisteme sahip bir dizi TFSI benzinli motor ve TDI dizel motorlar ile gelecek. Bir plug-in hibrit E-Tron versiyonu da yeni A3’ün serisine katılacak. Henüz tam elektrikli bir A3 beklenmiyor. Audi 2021 yılında bağımsız bir model olarak çıkartmayı planladığı bir kompakt elektrikli otomobil üzerinde çalışıyor.

 

Yeni Audi A3’ün iç mekanı teknoloji bakımından çok zengin olacak, dijital kontrol paneli ve büyük bir dokunmatik ekrana sahip en güncel multimedya sisemiyle sunulacak. Klima ve havalandırma kontrolleri için ikinci ekranın bulunup bulunmayacağı henüz bilinmiyor. Eğer buna da yer verilirse büyük bir sürpriz olmaz.

 

A3’ün beş kapılı hatchback versiyonuna sedan da katılacak. Yeni beş kapılı liftback coupe versiyonun segmentteki Mercedes CLA ve BMW 2-Serisi Gran Coupe gibi modellerin karşısına rakip olarak çıkması bekleniyor.

 

Yeni 2020 Audi A3 gelecek yıl VW Golf ile aynı zamanlarda tanıtılacak.

Son Güncelleme : 30 Kasım 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo