Audi: Q4, Q3’ün coupe versiyonundan çok daha fazlası

Ototeknikveri     01 Aralık 2018 06:36

Q8 ve E-Tron modellerinin geçtiğimiz aylardaki tanıtımlarını takiben, Audi’nin yüksek binişli serisine bir model daha katılıyor: Q4.

Audi: Q4, Q3’ün coupe versiyonundan çok daha fazlası
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2014’te TT Offroad konseptiyle ön izlemesi yapılan coupe-SUV’nin tasarımı tamamlandı. Henüz detayları açıklanmasa da, yeni modelin en yakın kardeşi Q3 ve Audi tarafından yapılan dğer SUV’lerden ayrılmasını sağlayacak özellikleri olacak.

 

Markanın dış tasarım yöneticisi Andreas Mindt, yeni model için “Bence Q3’ün coupe versiyonundan çok daha fazlası.” demekle yetindi. Yeni SUV’nin 2019’da yaklaşık 31.000 euro (183.000 TL) fiyatla satışa sunulması bekleniyor.

 

Otomobilin uzunluğunun 4500 mm (mevcut Q3’ten 110 mm daha uzun), uzunluğunda olması bekleniyor. Bu sayede Q4 arkada oturan yolculara bolca bacak mesafesi sunacak. Uzun boylu yolcular ise tavanın eğimi nedeniyle baş mesafesi bakımından biraz sıkıntı yaşayabilir.

 

İç mekanda yüksek kaliteli materyaller ve en yeni teknoloji özellikleri sunulacak. Kullanıcılar kabinde 9.2 inç ekranlı multimedya sistemi, full-HD kontrol panelleri, jest kontrolü, kablosuz akıllı telefon şarjı gibi özellikler bulacak.

 

Volkswagen Grubu’nun esnek MQB platformunu kullanan Q4, Audi’nin dört silindirli benzinli ve dizel motorlarıyla gelecek. En üst donanım seviyesi model RS Q4, 2.5 litre beş silindirli motoru kullanabilir. Ayrıca 50 km menzilli bir plug-in hibrit modelin de hazırlıkları devam ediyor.

Son Güncelleme : 01 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo