Euro NCAP’in 5 yıldızlıları: Audi Q3, BMW X5 ve Hyundai Santa Fe

Ototeknikveri     05 Aralık 2018 07:13

Son yapılan Euro NCAP testlerinde SUV modeller Audi Q3, BMW X5 ve Hyundai Santa Fe en yüksek not olan 5 yıldızı almayı başardı.

Euro NCAP’in 5 yıldızlıları: Audi Q3, BMW X5 ve Hyundai Santa Fe
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Euro NCAP'in 2018 yılı testleri devam ediyor, yılın en güvenli otomobilleri de 2018'İn bitmesine az bir süre kala ortaya çıkmaya başladı.

Yeni testlerde parlak bir performans sunan Audi Q3, yetişkin yolcu kategorisinde %95, çocuk yolcu kategorisinde %86, zarar görebilecek yol kullanıcıları kategorisinde %76, güvenlik sistemleri kategorisinde %85 başarı gösterdi. Acil otomatik fren sistemi ve şerit desteği gibi özellikler otomobile ekstra puan kazandırdı.

BMW X5 ise yetişkin yolcu kategorisinde %89, çocuk yolcu kategorisinde %86, zarar görebilecek yol kullanıcıları kategorisinde %75, güvenlik sistemleri kategorisinde %75 başarılı bulundu. Otomobil bu oranlarla beş yıldıza layık görüldü. BMW X5 de yine acil otomatik fren sistemi ve hız yardımcısı gibi özelliklerle öne çıktı.

Hyundai Santa Fe büyük SUV, yetişkin yolcu kategorisinde %94 gibi yüksek bir başarı gösterirken, zarar görebilecek yol kullanıcıları kategorisinde %67 başarılı bulundu. Otomobilin acil otomatik fren sistemi bisikletliler ve yayalara karşı diğer iki modele göre biraz daha zayıf bulundu. Santa Fe çocuk yolcu kategorisinde %88, güvenlik sistemleri kategorisinde %76 aldı. Otomobilde AEB şehirlerarası, şerit desteği ve hız yardımcısı bulunuyor.

 

Bu yıl Euro NCAP testlerine otomobillerdeki otomatik sürüş yardım ve güvenlik sistemleri de eklendi. Bu testler gelecekte tam otonom arabalarda nelerle karşılaşılabileceğine ilişkin bazı tahmini veriler elde edilmesini de sağlıyor. Kurum yıl sonunda bu yılki testlerde hangi otomobillerin en yüksek performansları göstererek “sınıfının en iyisi” seçildiğini açıklayacak.

Son Güncelleme : 05 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo