YENİ MERCEDES C SERİSİ TÜRKİYE'DE İLK İZLENİM VE YORUM

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 06:25

Liste fiyatları açıklanan yeni nesil Mercedes C serisi bayilerdeki yerini almaya başladı.

YENİ MERCEDES C SERİSİ TÜRKİYE'DE İLK İZLENİM VE YORUM
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nisan ayının ilk günlerinde, Style, Avangarde, Fascination ve AMG donanım seviyelerine ait fiyat listeleri açıklanan yeni nesil Mercedes C serisi, yeni eklenen Exclusive adlı donanım paketiyle bayilerdeki yerini almaya başladı. Ülkemizde sadece 156 hp güç üreten 1.6 litrelik benzinli motor ve otomatik şanzıman birlikteliği ile satılmakta olan yeni C serisinin beş farklı versiyonlarının başlangıç fiyatları 121.200 TL ile 151.500 TL arasında değişiyor.

Mercedes'in en güvendiği modellerin başında gelen yeni nesil C serisi etkileyeci tasarımı ile öne çıkıyor. Alman markanın yeni modellerinde yer verdiği çizgilerle, hem şık hem de sportif görünmeyi başaran aracın en dikkat yönleri ise, oldukça uzun tasarlanan ön bölümüne karşın kısa olan tampon mesafesi, uzayan aks aralığı ve kısa arka bölümü olarak sıralanabilir. Arka kapılarının selefine oranla daha uzun olduğu araca, arkadan bakıldığında neden küçük S serisi olarak nitelendirildiği anlaşılıyor. Uzun motor kaputunun ucunda yer alan ızgaranın, aracın farlarına oranla daha yukarıda ve önde yer almasının agresif görüntüye destek olduğu yeni C serisinin AMG versiyonlarındaki çift sıra barlara ve büyük marka logosuna sahip ön ızgarası, Exclusive seviyesinde yerini, ortasında ince bir çıta ile ayrılan üç sıralı ızgaraya bırakıyor. Bu modellerde ayrıca marka logosu, klasik modellerde olduğu gibi motor kaputunun ucunda yer alıyor. 18 inçlik sportif alaşım jantları ile dikkat çeken AMG seviyesinin yanında Exclusive donanım seviyesinde de sunulan, cam çerçeveleri, bagaj kapağı üzeri, ön ızgara çevresi, tampon altları, egzost çıkışları ve kapı kollarında yer alan krom çıtalar şık bir görünüm sağlıyor.

Yeni C serisi Exclusive resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Dışarıdan bakıldığında genel olarak, kalite seviyesi yüksek, derli toplu bir araç izlenimi veren yeni nesil C serisi, bu algıyı iç mekanında da yaratmayı başarıyor. Bir önceki nesle oranla kalite algısı daha üst seviyelere çıkan yeni C serisinin iç mekanı, aracın selefine oranla uzayan aks mesafesininde yardımıyla daha fazla hacim vaat ediyor. Ön koltuklarında diz, baş ve omuz mesafeleri konusunda segment ortalamalarında bir genişlik sunan aracın arka koltuklarında sunulan diz mesafesinin öncüsüne oranla artığı göze çarpıyor. Genişlik konusunda bir sıkıntı yaşanmaya arka koltklarda sunulan baş mesafesi, sportif tasarım uğruna geriye doğru alçalan tavan sebebiyle kısıtlanıyor. Yeni C serisinin kokpitinin genel tasarımı sürücünün araçla bütünleşmesine olanak sağlıyor. Kabinde, altı düzleştirilmiş sportif direksiyon simidi, yuvarlak havalandırma menfezleri ve orta konsolun üzerinde yer alan multimedya ekranı ilgi çekiyor. Ön koltuklarında baldır desteğinin sunulduğu aracın torpido gözünün dar açılması dikkat çekiyor. Aracın ön koltuklarının arasında yer alan kol dayama bölümünde ise artık Almann markanın gelenekseleşen açılma şekline sahip büyük bir kapaklı göz yer alıyor. Büyük bir kapaklı gözün yer aldığı orta konsol piyano siyahı kaplamaları ile şık görünüyor. Yeni C serisinin ön ve arka kapılarında yer alan geniş alüminyum kaplamalar ilgi çekerken, bu detayın ön konsolda da devam ettiği görülüyor.

Yeni C serisi AMG resim galerisi için lütfen tıklayınız.

   

   

Tasarımı, marka imajı ve kalite seviyesi ile yoğun ilgi görmesi beklenen yeni nesil C serisinden, bu yıl içerisinde ülkemize 2.500 ile 3.000 adet getirilmesi hedefleniyor. Araca olan talep gözönüne alındığında, CLA'da olduğu gibi uzun bekleme sürelerinin yaşanabileceği yeni C serisinin, ilerleyen dönemde fiyatında artışların yaşanması muhtemel görünüyor. 116 hp ve 136 hp güç çıkışlarına sahip 1.6 litrelik dizel motor seçeneğine de sahip olacak yeni C serisinin, güçlü 1.6 litrelik dizel ve otomatik şanzıman ile birlikte 2015 yılının Mart ayında ülkemizde satışa sunulması bekleniyor. Bu konfigürasyonun fiyatının ise güncel modelden 10 ile 15 bin TL daha yüksek olacağı ifade ediliyor. Fiyat olarak incelendiğinde Alman markanın bir üst segmentte yer alan E180 modeline yaklaştığı görülen C serisi, yeni olmasının avantajını yaşıyor. 

Yeni C serisini ve fiyatlarını incelemek için lütfen tıklayınız.

 

 

 

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo