Yeni Skoda Scala tanıtıldı

Ototeknikveri     07 Aralık 2018 01:58

Skoda nihayet yeni Scala’nın örtüsünü kaldırdı. Yeni model, Audi A3 Sportback’e uygun fiyatlı bir alternatif olabilir.

Yeni Skoda Scala tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Scala, sadece Rapid Spaceback’in yerini almakla kalmıyor, aynı zamanda Skoda’nın rekabetin yüksek olduğu C segmentindeki ilk iddialı çıkışını temsil ediyor. Otomobilin boyutları Volkswagen Golf’e yakın. 4362 mm uzunluğundaki Scala’nın genişliği 1793 mm. Bu boyutlarla Golf’ten biraz daha kısa ve dar ancak aks mesafesi daha geniş ve yükseklik daha fazla. Yeni modelin aks mesafesi 2649 mm, yüksekliği ise 1471 mm.

 

Scala’nın iç mekan boyutları ise Skoda Octavia ile benzer. Scala 467 litre bagaj kapasitesi sunuyor, arka koltuklar katlandığında bu kapasite 1410 litreye kadar çıkıyor.

 

Dışarıda ve içeride daha sofistike

Volkswagen Grubu’nun MQB A0 platformunu kullanan ilk Skoda modeli olarak, Scala markayı kompakt segmentinde yeniden konumlandırıyor. Scala ayrıca markanın tasarım dilindeki gelişmeleri yansıtıyor. Scala’nın belirlediği stil gelecek modellerde de kullanılacak.

 

Geçen yıl Vision RS konseptiyle ön izlemesi yapılan Skoda Scala görsel olarak geleneksel beş kapılı hatchback ile station arasında köprü kuruyor. Bu bakımdan otomobil Audi A3 Sportback’e benziyor. Üçgen yarı LED farlar (standart), yan pencerelerin boyutu, ayrıca LED arka lambalar ve dinamik sinyal lambalarıyla bütünleşen geniş arka cam özellikle dikkat çekiyor.

 

Multimedya sistemi ve navigasyon haritaları içn havadan güncellemeler

Yeni modelin iç mekanına şık konsol ve bağımsız tablet tipi dokunmatik ekran hakim. Ekranların boyları 6.5 inç ile 9.2 inç arasında değişiyor. Bunun yanı sıra üçüncü nesil MIB modüler multimedya sistemiyle çalışan 10.25 inç Sanal Kokpit ekranı da sunuluyor.

 

Multimedya sistemi ve haritalar Skoda Connect mobil online hizmetler aracılığıyla ve araca bütünleşik LTE bağlantılı eSIM sayesinde havadan güncellenebiliyor. Skoda Connect kullanıcılara otomobillerini mobil telefon üzerinden kilitleme ve açma imkanı da veriyor.

 

Kabin yumuşak materyallerle donatılmış. Bunlardan kristali andıran bir dokuya sahip köpük yüzeyler ve opsiyonel mikrofiber Suedia döşeme özellikle dikkat çekiyor. İçeride ayrıca iki renk seçenekli LED ambiyans aydınlatması kullanılmış.

 

90 PS – 150 PS arasında beş motor seçeneği

Scala ilk etapta beş turboşarjlı motor seçeneğiyle gelecek. Bunların güç çıkışları 90 PS (89 bg) ile 150 PS (148 bg) arasında değişecek. Seride üç benzinli motor var: giriş seviyesi 1.0 litre TSI üç silindirli 95 PS (94 bg), orta seviye 1.0 litre TSI 115 PS (113 bg) ve en üst seviye 1.5 litre TSI dört silindirli 150 PS (148 bg).

 

Dizel seçeneği ise 1.6 litre TDI dört silindirli turbodizel motor oluşturuyor. Motorun güç çıkışı 115 PS (113 bg), tork değeri 250 Nm. Bunların yanı sıra müşteriler 90 PS (89 bg) gücündeki 1.0 litre G-Tec doğalgazlı (CNG) motoru da tercih edebiliyorlar. Şanzıman seçenekleri ise beş ve altı vitesli manuel ile yedi vitesli çift debriyajlı şanzımanlardan oluşuyor. Opsiyonel olarak Spor Şasi Kontrolü de normal ve spor sürüş modları ile alınabiliyor.

 

Güvenlik sistemlerine baktığımızda ise yeni Skoda Scala’da Şerit Asistanı, Ön Bölge Asistanı ve Şehiriçi Acil Fren sistemlerini görüyoruz. Yan Bölge Asistanı, Adaptif Seyir Kontrolü ve Park Asistanı da güvenlik ve sürüş yardım özellikleri arasında.

 

Skoda’ya özgü “Simply Clever” özellikleri arasında ise Scala’da elektrikli kolay açılır bagaj kapağı ve gizlenebilir çekme çubuğu bulunuyor. Yeni Skoda Scala 2019’un ilk yarısında Avrupa’da bayilere ulaşacak.

Son Güncelleme : 07 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo