Volkswagen: MEB platformuyla 15 milyon elektrikli otomobil üretebiliriz

Ototeknikveri     09 Aralık 2018 10:52

Volkswagen elektrikli otomobilleri çok ciddiye alıyor ve bu alanda öncü olmakta kararlı. Firma yeni MEB platformuyla 15 milyon elektrikli otomobil üretebileceğini açıkladı.

Volkswagen: MEB platformuyla 15 milyon elektrikli otomobil üretebiliriz
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman otomobil üreticisi 2023 yılına kadar elektrifikasyon ve otonom teknolojilere 12.5 milyar doların üzerinde yatırım yapacak. Bunun 10 milyar doları Volkswagen’in elektrikli otomobil serisine ayrılacak.

 

Firmanın planlanan I.D. modellerinin tümü MEB platformuyla inşa edilecek. Tesla Model 3 ile rekabet edecek, Golf boyutunda ve dizel versiyon Golf ile benzer fiyatta bir hatchback de bunlara dahil olacak.

 

I.D. hatchback modelinin çıkışını takip eden yıllarda, bir dizi başka elektrikli Volkswagen modeli de piyasaya sunulacak. Bunlar arasında farklı motor ve menzil seçenekleriyle sunulacak şık crossover I.D. Crozz da olacak. Retro I.D. Buzz Cargo elektrikli minibüsün 2021’de üretime girmesi ve 547 km civarında bir menzile sahip olması bekleniyor.

 

Bir sonraki yıl ise Volkswagen’in Tesla Model S rakibi I.D. Vizzion çıkacak. Bu model sadece firmanın en güncel elektrikli sürüş sistemine sahip olmakla kalmayacak, aynı zamanda modern yarı otonom sürüş sistemiyle gelecek.

 

MEB platformu iki farklı aks mesafesi ve iki farklı boyutla ile kullanılabilecek. Volkswagen mühendisleri modellerin iz genişliğini özel süspansiyon bileşenleriyle farklılaştırabilecek. Platform pil paketini zeminin altında barındırıyor ve standart olarak arkadan çekişli olarak sunulacak. Opsiyonel dört çekişli sürüş sistemi de eklenebilecek. MEB temelli modellerin çoğu mükemmele yakın 50:50 ağırlık dağıtımına sahip.

Son Güncelleme : 09 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo