500.000 kilometreyi geçen 1966 Beetle’a Volkswagen’den ücretsiz restorasyon

Ototeknikveri     09 Aralık 2018 11:45

Kathleen Brooks, Beetle otomobilini Aralık 1966’da satın aldı ve bu tarihten beri günlük ihtiyaçları için otomobili sürekli kullandı. Sahibinin “Annie” adını verdiği kırmızı Beetle, 51 yılda 500.000 km’den fazla yol yaptı. Brooks işe giderken hala aynı otomobili kullanıyor.

500.000 kilometreyi geçen 1966 Beetle’a Volkswagen’den ücretsiz restorasyon
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen, Kathleen ve Beetle otomobilinin hikayesini duyduğunda, “Annie”yi Beetle otomobillerin Kuzey Amerika’daki merkezi olan Meksika’daki Puebla fabrikasında restore etmeyi teklif etti.

 

Kathleen Brooks üç kez meme kanserini atlatmış ve şimdi başka meme kanseri hastalarına tedavi sürecinde destek veriyor. Sadık Volkswagen kullanıcısı kadın, otomobili Annie’nin yıllardan beri insanların çok ilgisini çektiğini ve bu sayede yeni insanlarla tanıştığını, pek çok keyifli sohbetin başladığını belirtiyor. Brooks, yaşlanmasına, paslanmasına ve yorulmasına rağmen otomobilin hala çalıştığını, onu bir bakıma güçlü bir insan gibi gördüğünü söylüyor. Brooks, otomobiline iyi bakmakta ve çalıştırmaya devam etmekte kararlı.

Otomobilin restorasyon süreci 11 ay sürmüş ve 60 çalışan ve stajerden oluşan bir ekip Annie’nin restorasyonunda görev almış. Otomobilin en çok döşeme sacı, süspansiyon ve şanzımanında sorunlar bulunmuş. Ayrıca yaşından ve kilometresinden kaynaklı elektrik sorunları giderilmiş.

Volkswagen yaşlı Beetle otomobilin parçalarının %40’ının değiştirildiğini ve 357 orijinal parçanın restore edildiğini belirtiyor. Otomobilin kaporta boyası da yenilenmiş. Boyanın orijinal rengini tutturabilmek için torpido gözü içindeki kırmızı renk örnek alınmış.

Otomobile orijinal teybin görünümünü taşıyan Bluetooth teknolojili yeni bir ses sistemi de eklenmiş. Kablolar, şanzıman ve süspansiyon da yenilenmiş.

Beetle’ın motoru sökülmüş, temizlenmiş ve yenilenmiş. Koltukların döşemeleri yenilenerek deri döşemenin üzerine “Kathleen” ve “Annie” isimleri işlenmiş. Bu yenilikler sayesinde sahibinin uzun yıllar daha Annie’yi kullanması umuluyor.

Son Güncelleme : 10 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo