2020 VW Jetta GLI Şikago’da tanıtılacak

Ototeknikveri     11 Aralık 2018 07:40

2019 Volkswagen Jetta yavaş bir başlangıç yaptı ancak Jetta GLI ile bir şans daha elde etti.

2020 VW Jetta GLI Şikago’da tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Performans odaklı model 7 Şubat’ta başlayacak Şikago Auto Show’da tanıtılacak. Jetta GLI hakkında henüz fazla bilgimiz yok ancak daha önce bir Volkswagen sözcüsü yeni modelde standart versiyonun burulma çubuklu arka süspansiyonu yerine daha modern multi-link süspansiyon kullanılacağını açıklamıştı. Sözcü ayrıca otomobilin turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli motorla geleceğini de belirtmiş ancak performans detaylarını açıklamamıştı.

 

Volkswagen ağzını sıkı tutarken, Jetta GLI modelinin Golf GTI ile aynı motoru kullanması bekleniyor. Motor 220 beygir gücünde (164 kW) ve 349 Nm tork üretiyor. Jetta’nın turboşarjlı 1.4 litre dört silindirmi motoru ise 147 beygir gücünde (109 kW) ve 249 Nm tork üretiyor. Standart model hem altı vitesli manuel şanzımanla hem de sekiz vitesli otomatik ile alınabiliyor. GLI modelinin ise altı vitesli manuel ve yedi vitesli çift debriyajlı şanzımanla gelmesi bekleniyor.

 

Selefi gibi, 2020 Jetta GLI modeli de sprotif bir stile sahip olacak. Bu nedenle özel tamponlar, yenilenmiş yan etekler ve bal peteği desenli ön panjur beklenen tasaırm özellikleri arasında. Volkswagen Brezilya tasarım yöneticisi Jose Carlos Pavone ayrıca modelin beş kollu alaşım jantlar ve siyah tavanla geleceğini söyledi.

 

İç mekandaki yeniliklerin sade olması bekleniyor. Burada sürücülerin karşısına alaşım pedallar, düz dipli direksiyon simidi ve spor koltuklar çıkacak. Diğer güncellemeler arasında yeni döşemeler ve pek çok yerde GLI logoları bulunuyor.

Son Güncelleme : 11 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo