Euro NCAP 2018’in en iyi otomobillerini açıkladı

Ototeknikveri     12 Aralık 2018 10:28

Yeni Jeep Wrangler ve Fiat Panda’nın yarattığı hayal kırıklığından sonra, Euro NCAP bu kez iyi haberler vererek, tüm sınıflarda yılın en güvenli otomobillerini açıkladı.

Euro NCAP 2018’in en iyi otomobillerini açıkladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

“Küçük Aile Otomobili” segmentinin lideri Mercedes-Benz A-Serisi oldu. Kompakt hatchback, rakiplerini geride bırakarak yetişkin yolcu kategorisinde %96, çocuk yolcu koruma kategorisinde %91 ve yaya koruma kategorisinde %92 başarılı bulundu. Otomobil güvenlik asistanı kategorisinde ise %75 aldı.

“Büyük Aile Otomobili” sınıfının altın madalyası Lexus ES’e gitti. GS modelinin yerini alan lüks sedan, yetişkin yolcu, çocuk yolcu ve yaya koruma kategorilerinde sırasıyla %91, %87 ve %90 başarı göstererek beş yıldız aldı. Güvenlik asistanı kategorisinde 2019 Lexus ES %77 başarılı bulundu.

İlk kez, Euro NCAP elektrikli otomobiller arasında en iyi güvenlik performansı ödülü de verdi. Bu kategorinin kazananı ise Lexus ES 300h oldu.

Hyundai “Büyük Off-Road Araçları” sınıfında Nexo ile ipi göğüsledi. Hidrojenli crossover yetişkin yolcu, çocuk yolcu ve yaya koruma kategorilerinde sırasıyla %94, %87 ve %67 başarılı bulundu. Güvenlik asistanı kategorisinde ise %80 başarı gösteren model beş yıldızı hak etti.

 

Euro NCAP Genel Sekreteri Michiel van Ratingen, yılın otomobilleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “2018’de yeni ve zorlu testler uygulamaya başladık. Özellikle risk altındaki yol kullanıcılarının korunmasına önem verdik. Bu yılın ilk üç en iyi otomobili, üreticilerin artık gerçekten de en yüksek seviye koruma ve güvenlik için çaba gösterdiklerini kanıtlıyor. Euro NCAP’in testleri de güvenlikteki bu gelişmeler için tetikleyici oluyor.” dedi.

“Sınıfının En İyisi” ödülü için otomobillerin o sınıftaki tüm rakiplerinden daha iyi performans vermesi gerekiyor. Avrupalı otomobil güvenliği uzmanları güvenliği dört kategorde ölçüyor: Yetişkin Yolcu Koruması, Çocuk Yolcu Koruması, Yaya Koruması ve Güvenlik Asistanı. Testler her yıl tekrarlanıyor ve tüm otomobiller aynı güvenlik standartları içinde değerlendiriliyor.

Son Güncelleme : 12 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo