Hyundai hidrojene odaklandı

Ototeknikveri     17 Aralık 2018 11:28

Elektrikli otomobiller her geçen gün daha fazla hayatımıza girse de, Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, geleceği hidrojenle çalışan otomobillerde görüyor. Şirket önümüzdeki yıllarda bu teknolojiyi kullanan yeni modeller üretmeye hazırlanıyor.

Hyundai hidrojene odaklandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai şu anda filosunda sadece birkaç hidrojenle çalışan otomobil sunuyor olsa da, önümüzdeki yıllarda yeni bir yapılanmaya giderek daha fazla hidrojenle çalışan otomobil üretecek. Şirket geçtiğimiz günlerde FCEV Vision 2030 adını verdiği yeni bir planını açıkladı. Hyundai diğer birçok üretici gibi elektrikli otomobillere yatırım yapmak yerine, hidrojenli araçlara olan bağlılığını artırıyor ve bu alanda dünya pazarında lider olmak istiyor. Hyundai'nin hedefi pazar payının %25'ine sahip olmak.

 

Şirket, önümüzdeki yıllarda araştırma, geliştirme ve yeni fabrikaların inşasına yaklaşık 7 milyar dolar yatırım yapacak. Hidrojenle çalışan otomobillerin elektriklilere oranla daha az tüketim yapacağını belirten Hyundai'nin konuyla ilgili açıklaması şöyle "Yakıt hücreli otomobillerin ticari üretiminin dünya çapındaki öncüsü Hyundai Motor Grubu, hidrojen teknolojisinin yaygınlaşmasına yönelik cesur bir adım atıyor. Sektörün ötesindeki rolümüzü genişleteceğiz ve toplumsal dönüşümde önemli bir rol oynayacağız. Hidrojeni hem ekonomik hem de ekolojik bakımdan uygun bir enerji kaynağı haline getirmeyi hedefliyoruz."

 

Son Güncelleme : 18 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo