Yeni Hyundai Santa Fe anahtar yerine parmak izi kullanacak

Ototeknikveri     18 Aralık 2018 10:48

Yeni Hyundai Santa Fe sadece parmak izi kullanılarak kolayca açılabilecek ve başlatılabilecek. Kötü haber ise, bu özelliğin şimdilik sadece Çin’de sunulacak olması.

Yeni Hyundai Santa Fe anahtar yerine parmak izi kullanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz günlerde Çin’de bir etkinlikte Hyundai yeni parmak izi teknolojisini detaylarıyla tanıttı. Şimdilik Çin ile sınırlı olsa da teknolojinin gelecekte diğer Hyundai modellerinde de kullanılması ve tüm dünyaya yayılması mümkün.

 

Çin’de satılan Hyundai Santa Fe otomobiller kapı kolları ve başlatma butonunda parmak izi okuyucularla geliyor. Sistem birden fazla parmak izini tanıyabiliyor ve her kullanıcı için ayrı ayarlar (ayna ayarı, koltuk vb.) kaydedip bunları o kullanıcı otomobile girdiğinde otomatik olarak uygulayabiliyor.

 

Hyundai’ye göre, gelecekte yapılacak bir yazılım güncellemesiyle ısıtma, soğutma, nemlendirme gibi tercihler ve direksiyon ayarları da parmak izine kaydedilebilecek.

 

Hyundai’nin parmak izi sensörleri vücut kapasitansını kullanarak parmağın farklı kısımlarındaki elektrik seviyesini ayırt edebiliyor. Bu sayede hacklenme ya da sahte parmak izi gibi sistemi aldatabilecek uygulamalar engelleniyor. Firma sistemin hata payının sadece 50.000’de 1 olduğunu belirtiyor. Bu da Apple’ın Touch ID teknolojisi ile aynı.

 

Çin dışındaki müşteriler Santa Fe’yi şimdilik parmak izi sistemiyle satın alamasa da, otomobil Hyundai SmartSense sürüş yardım sistemleri, 8 farklı ayar sunan özel sürücü koltuğu, iki bölgeli otomatik klima kontrolü ve renkli head-up display gibi zengin özelliklere sahip.

Son Güncelleme : 19 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo