Ford yeni EcoSport modelini “EcoSpot” ile pazarlayacak

Ototeknikveri     18 Aralık 2018 11:37

Büyük ihtimalle ilk kez duyduğunuz “EcoSpot”, Ford’un yarattığı yeni bir terim. Firma bu kelimeyi sadece en kompakt SUV’lerin sığabildiği dar park yerleri için kullanıyor.

Ford yeni EcoSport modelini “EcoSpot” ile pazarlayacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Amerikalı otomotiv devi Ford, müşterilerin park yeri ararken bütün mahalleyi dolaştıkları ve arkalarında bekleyenlerin korna çaldığı o stresli anlardan kurtulmalarını istiyor. Bunun çözümü ise yeni EcoSport olabilir mi? Ford EcoSport modeli için belirlenen pazarlama stratejisinde otomobilin kompakt boyutları öne çıkartılacak ve otomobilin adı verilen en dar park yerlerine bile girebildiği anlatılacak.

 

Şehir merkezleri giderek daha da kalabalık ve yoğun hale geliyor, park yeri bulmak her geçen gün zorlaşıyor. 2017 verilerine göre, New York’ta sürücüler yıllık ortalama 107 saatlerini park yeri arayarak geçiriyor. Los Angeles ve San Francisco’da bu süre 85 saat civarında. Küçük yerleşim yerleriyle birlikte genel ortalama 17 saat olarak tespit edilmiş.

Sadece 4097 mm uzunluğundaki Ford EcoSport, Fiat 500X, Mini Countryman, Mazda CX-3 gibi modellerden daha kısa. Peki bu boyutlar Ford’un “EcoSpot” adını verdiği dar bir park yerine girebilmek için gerçekten yeterli mi? Bazı durumlarda gerçekten faydası olabilir ancak çok kalabalık bir caddede EcoSport ile de en az bir Kia Soul ya da CX-3 için park yeri aradığınızda olduğu kadar uğraşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 18 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo