57 model IIHS 2019 Top Safety Pick ödülüne hak kazandı

Ototeknikveri     21 Aralık 2018 11:48

ABD Yol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS), zorlu kriterleri yerine getirerek Top Safety Pick ve Top Safety Pick+ ödüllerine hak kazanan 57 modeli açıkladı.

57 model IIHS 2019 Top Safety Pick ödülüne hak kazandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Enstitüye göre, modellerin tümü en önemli beş testte iyi notlar aldı ve otomatik acil fren sistemleri iyi ya da yeterli bulundu.

 

2019 yılı için IIHS standartları sıkılaştırdı ve Top Safety Pick ödülü için yolcu koltuğu çarpışma testinde kabul edilebilir ya da iyi not alma şartı getirdi. Top Safety Pick+ ödülü içinse yolcu koltuğu küçük nokta önden çarpışma (small overlap) testinde de iyi not almak gerekiyor.

 

30 model Top Safety Pick+ ödülünü almaya hak kazandı. IIHS, bunların tamamının farlarının iyi not aldığını belirtti. Top Safety Pick ödülü alan 27 modelin ise farları iyi ya da kabul edilebilir bulundu.

 

Yaklaşık 60 model evine bir ödülle dönerken, IIHS kazanan modellerin çoğunun opsiyonel farlar ve ön çarpışma önleme sistemiyle başarı elde edebildiğini açıkladı. Bu özellikler giriş seviyesi modellerde nadiren standart olarak geliyor. Öte yandan, durumun oldukça iyiye gittiği görülüyor. Bu yıl kazanan modellerin 31’inin standart ön çarpışma önleme sistemine sahip olduğu, 20 otomobil firmasının da 2022 yılına kadar modellerinin çoğunda otomatik fren sistemlerine standart olarak yer vermeyi planladıkları açıklandı.

 

Kazananlar listesi oldukça farklı tipte modellerden oluşuyor ancak tüm kamyonet ve mikro otomobillerin Top Safety Pick ödülüne hak kazanmakta başarısız olduğunu da belirtmek gerek. Mini otomobiller ve minivan modelleri ise Top Safety Pick+ ödülü alanlar listesine giremedi.

Subaru yedi modeli için Top Safety Pick+ ödülü ve Forester için Top Safety Pick ödülü alarak bu yılın en başarılı markası oldu. Kia ise beş Top Safet Pick+ ve Soul modeliyle bir Top Safety Pick ödülü aldı.

 

Listede az sayıda lüks model yer alırken, Genesis’in tüm modelleri ödüle layık görüldü ve G70, G80, G90 modelleri evlerine Top Safety Pick+ ile döndü. Listeye girebilen tek Amerikan modeli ise Top Safety Pick ödülü alan Chrysler Pacifica oldu.

Son Güncelleme : 22 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo