2019 Hyundai Santa Fe parmak izi sensörüyle gelen ilk üretim modeli olacak

Ototeknikveri     28 Aralık 2018 11:39

Hyundai otomobillerine parmak izi okuma teknolojisi eklemeye hazırlanıyor. Bu teknolojiye sahip ilk model 2019’un ilk çeyreğinde Santa Fe olacak.

2019 Hyundai Santa Fe parmak izi sensörüyle gelen ilk üretim modeli olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Koreli otomobil üreticisi yeni teknolojiyi geçtiğimiz günlerde ilk sunulacağı piyasa olan Çin’de tanıttı. Çin’in ardından parmak izi okuma özelliği diğer piyasalara da yayılacak ancak Hyundai henüz bunun için bir takvim açıklamadı.

 

Akıllı parmak izi teknolojisi sürücüye otomobili anahtarsız açma ve başlatma imkanı verecek. Hyundai kapı koluna ve kontağa bir biyometrik sensör entegre etti.

 

Hyundai ayrıca bu teknolojiyi otomobili kullanan farklı sürücülerin ayarlarını ve bilgilerini kaydetmek için de kullanıyor. Bu sayede kullanıcı otomobile girdiğinde koltuk pozisyonu, internet özellikleri, kapı aynası açısı gibi ayarlar otomatik olarak uygulanıyor.

Firma parmak izi teknolojisine kapasitans tanıma özelliği de ekleyerek güvenlik sorunlarını çözdüğünü belirtiyor. Bu özellik parmak uçlarının değişik kısımlarındaki elektrik seviyesi farklarını algılayabiliyor, böylece hileleri ya da sahte parmak izlerini tanıyabiliyor.

 

Hyundai sistemin hata yapma olasılığının sadece 50 binde bir olduğunu belirtiyor. Hyundai’nin yeni teknolojisi geleneksel otomobil anahtarlarından beş kat daha güvenli.

 

Ayrıca dinamik güncelleme sayesinde parmak izi teknolojisi gerçek zamanlı öğrenme yeteneğine sahip. Hyundai gelecekte bu teknolojiyi direksiyon pozisyonu, ısıtma ve soğutma ayarları gibi başka özelliklerin yönetimi için de kullanmayı planlıyor.

Son Güncelleme : 28 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo