2020 Mercedes CLA sportif siluetini gösterdi

Ototeknikveri     30 Aralık 2018 08:57

2020 Mercedes CLA iki hafta içinde tanıtılacak. Bu arada firma yeni bir teaser video yayınlayarak heyecanı daha da yükseltti.

2020 Mercedes CLA sportif siluetini gösterdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sadece 15 saniye süren kısa video modelin sportif siluetini gösteriyor. Otomobilin CLS’den ilham aldığı görülüyor. Videoda ayrıca otomobilin bumerang şekilli LED gündüz sürüş ışıklarıyla da karşılaşıyoruz.

 

Teaser video fazla detay vermese de önceki casus fotoğraflarda otomobilin üretim formunu daha detaylı görmüştük. Sedan otomobilin ön kısmında tek çubuklu ön panjur ve onu çevreleyen özgün farları görüyoruz. Bunlar otomobilin benzer boyuttaki A-Serisi sedandan ayrılmasını da sağlıyor. Modelde ayrıca sportif ön tampon ve yenilenen hava girişleri yer alıyor.

 

Özgün stil arkada sportif tavan çizgisiyle devam ediyor. Değişiklik çok dramatik olmasa da, arka koltuktaki baş mesafesinde olumsuz bir etki yaratabilir.

 

Kabinde giriş versiyonlarında iki adet 7 inç ekran, üst donanım seviyelerinde 10.25 inç ekranlar bulunuyor.

 

Motor seçenekleri A-Serisi’nden devam ediyor. Dolayısıyla CLA 220’de turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli 188 hp (140 kW / 190 PS) motor bulunabilir. Motorun tork değeri 299 Nm ve yedi vitesli çift debriyajlı şanzımanla çalışıyor. Bunların yanına opsiyonel dört çekişli sürüş sistemi de eklenebiliyor. İki model arasındaki benzerlikler düşünülürse, CLA 220’nin 7.1 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabileceğini söyleyebiliriz.

 

Avrupalı müşteriler daha geniş benzinli ve dizel motor seçenekleri bekleyebilirler. Ayrıca hem Avrupa hem de Amerika için performans odaklı bir CLA 35 versiyonu da planlanıyor. Mercedes-AMG A35 gibi, bu model de turboşarjlı 2.0 litre dört silindirli 301 hp (225 kW / 306 PS) motorla gelecek. Standart dört çekişli sürüş sistemi ve yedi vitesli çift debriyajlı şanzıman sayesinde, otomobil 4.7 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 250 km/s.

Son Güncelleme : 30 Aralık 2018

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo