YENİ MERCEDES GLA TÜRKİYE'DE İLK İZLENİM VE YORUM

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 06:27

Mercedes-Benz’in ilk kompakt SUV aracı GLA, tek motor ve üç donanım seviyesiyle ülkemizde satışa sunuluyor.

YENİ MERCEDES GLA TÜRKİYE'DE İLK İZLENİM VE YORUM
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes'in ilk kompakt SUV modeli olan GLA, 156 hp güç üreten 1.6 litrelik motor ve otomatik şanzıman birlikteliğinin yanında, üç farklı donanım seviyesiyle ülkemizde de satılmaya başlandı. Urban, AMG ve Edition 1 donanım seviyelerine sahip olan yeni GLA'nın ülkemizdeki fiyatları 128.700 ile 141.500 TL arasında değişiyor. Yeni nesil C serisi ile aynı dönemde satışına başlanan GLA, biraz ağabeyinin gölgesinde kalsa da marka imajının yüksekliği ile segmentinde ilgi çeken bir model olmaya aday. 

Mercedes GLA satışta resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Mercedes GLA modelini ve fiyatlarını incelemek için lütfen tıklayınız.

2013 yılında yapılan Şangay Otomobil Fuarı'nda sergilenen konsept ile ilk izleri ortaya çıkan GLA'nın seri üretim versiyonunun tanıtımı ise Frankfurt Otomobil Fuarı'nda yapılmıştı. Şangay'da sergilenen konsept ile kompakt segmentte heybetli bir crossover beklentilerinin ortaya çıkmasına neden olan Mercedes'in, seri üretim için yaptığı değişiklikler aracın, daha sade görünmesine neden olmuş. Markanın c segmentinde yer alan A, B ve CLA modellerinden sonra dördüncü modeli olan GLA, diğer kardeşleri ile aynı platformu paylaşıyor. 4417 mm uzunluğa, 1804 mm genişliğe ve 1494 mm yükseliğe sahip GLA, kardeşi A serisinden, 125 mm daha uzun, 24 mm daha geniş ve 59 mm daha yüksek olmasına karşın bir SUV görünümü sunmakta zorlanıyor. GLA, en büyük iki rakibi olan BMW X1'den 5 cm, Audi Q3'ten ise 11 cm daha alçak olmasına karşın, sportif tasarımının getirdiği 0.29 cd'lik hava sürtünme katsayısı ile rakiplerine üstünlük sağlıyor. (Audi Q3; 0.32 cd - BMW X1; 0.34 cd) 

   

Alman markanın, son dönemde geliştirdiği modellerde yer verdiği tasarım anlayışının izlerinin görüldüğü GLA'nın ön tasarımında farlar öne çıkarken, arka bölümde sade olan tasarım, plakalığın üzerinde ve bagaj kapağının ağzında yer alan krom detaylar ile hareketlendirilmiş. Aracın iç mekanında ise GLA'nın diğer kompakt kardeşleri ile akrabalığı çok daha net ortaya çıkıyor. Havalandırma menfezleri ve multimedya ekranı orta konsolda tasarımları ile dikkat çeken unsurlar olurken, diğer kardeşlerinden yoğun izler taşıması aracın özgünlüğünü azaltıyor.  

Yeni C serisi ile karşılatırıldığında kalite seviyesi konusunda ağabeyinin gerisinde olduğunu hissettiren GLA, ön ve arka koltuklarında A serisine göre daha fazla baş ve omuz mesafesi sunuyor. GLA ön koltuklarında A serisinde 4 cm daha fazla baş mesafesi ve 3 cm daha fazla omuz mesafesi sunarken, arka koltuklarında, 2 cm daha fazla baş mesafesi ve 6 cm daha fazla omuz mesafesi sunuyor. Rakipleri Q3 ve X1 karşında omuz mesafelerinde geride kalan GLA, baş mesafelerinde Q3'e üstünlük sağlarken X1'in gerisinde kalıyor. Kompakt SUV segmentinde önemli bir parametre olan sürüş pozisyonu yükseliğinde ise GLA başarılı olmakta zorlanıyor. 

   

Geniş açılan kapıları sayesinde iniş binilerde rahatlık sağlayan GLA, ferahlık konusunda bekleneni vermekte zorlanıyor. Dış boyutları ile, Audi Q3 ve BMW X1'den çok Volvo V40 Cross Country'e daha yakın bir görüntü çizen GLA'nın geniş açılan bagaj kapağının arkasında çift katmanlı zemine sahip bir alan bulunuyor. 421 litrelik bir bagaj hacmine sahip yeni GLA'nın bu hacmi, koltukların, sırtlıklarının dikleştirilerek ileri alınmasıyla 481 litreye, tamamen yatırılmasıyla da 836 litreye kadar yükseltilebiliyor.

   

Fiyat olarak incelendiğinde Audi Q3 ve BMW X1'e yakın bir etikete sahip olduğu görülen GLA'nın 128.700 TL olarak belirlenen başlangıç fiyatı, ağabeyi C serisinden fazla olmasıyla dikkat çekiyor. Heybetli bir kompakt SUV arayanların beklentilerini karşılamaktan uzak bir görüntü çizen GLA'yı incelemek için, Mercedes showroomlarını ziyaret edenlerin aklını yeni C serisinin çelmesi muhtemel görünüyor. 

   

 

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo