Ford işçi çıkartıyor

Ototeknikveri     11 Ocak 2019 10:58

Amerikan otomotiv devi Ford, Avrupa ve İngiltere'de satışı düşen bazı modellerinin üretimini durdururken, binlerce kişiyi de işten çıkartacak.

Ford işçi çıkartıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford Avrupa Direktörü Steven Armstrong, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden anlaşmasız ayrılması halinde, İngiltere'deki operasyonların tekrar gözden geçirileceğini söyledi. Armstrong, yaklaşık 6 bin 200 kişiye istihdam sağlayan Almanya fabrikasında işten çıkarmalarla ilgili görüşmelerin devam ettiğini aktardı.

 

Ford'un Türkiye dahil Avrupa bölgesinde toplam 54 bin çalışanı bulunuyor. Türkiye'de özellikle hafif ticari araç üretimi üzerine yoğunlaşan firmanın, yeniden yapılanma sürecine Türkiye faaliyetlerini de dahil edip etmeyeceği konusunda net bir bilgi verilmedi.

 

Şirket yeniden yapılanmayla daha karlı iş modellerine odaklanırken, satış performansı düşük modellerin üretimini durdurmayı hedefliyor. Şirketin yatırım önceliği ise elektrikli araçlar ve hibrit modeller olarak belirlenmiş durumda.

 

Ford, bütün birimlerde işten çıkarmaların olacağını belirtirken, küçülmenin boyutları konusunda net bir bilgi verilmedi. Ford yetkililerinin sendikalarla görüşmeleri devam ediyor ve sayının "binleri" bulabileceği ifade ediliyor.

 

Ford'un Avrupa operasyonlarında karı geçen yıl yüzde 82 gerilemişti. Bu kötü performansta Brexit belirsizliği ve sterlinin değer kaybetmesi de kısmen rol oynamıştı.

Son Güncelleme : 11 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo