Bugüne kadarki en büyük Kia: 2020 Kia Telluride SUV

Ototeknikveri     15 Ocak 2019 11:50

2020 Kia Telluride Detroit Auto Show’da tanıtıldı. Hyundai Palisade’in kardeş modeli olan Telluride, markanın en büyük boyutlu modeli ve sekiz kişilik oturma alanı sunuyor.

Bugüne kadarki en büyük Kia: 2020 Kia Telluride SUV
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güney Koreli otomobil üreticisi Telluride’i geçen yıl bir dizi etkinlikte konsept formunda tanıtmıştı. Bu nedenle üretim modelinin tasarımı pek çok kişi için yabancı değil. 

 

Ön kısımda köşeli farlar, krom detaylara sahip büyük bir ön panjur ve etkileyici derecede heybetli bir kaput bulunuyor. Yan kısımlarda şişkin tekerlek kemerleri ve parlak siyah tekerlekler SUV’ye çekici bir hava katıyor. 

 

3.8 litre V6 motor

2020 Kia Telluride 3.8 litre V6 motorla geliyor. Motorun güç güç çıkışı 291 hp, tork değeriyse 355 Nm. Motor sekiz vitesli otomatik şanzıman ve önden çekişli sürüş sistemiyle çalışıyor. Ayrıca opsiyonel dört çekişli sistem de sunuluyor.

 

Telluride sürücüleri Smart, Eco, Sport ve Comfort sürüş modları arasından seçim yapabilecek. Eco ve Smart modlarında sadece ön tekerleklere güç gönderilirken, Comfort modunda ön ve arka tekerleklere 80:20 güç dağılımı yapılıyor. Sport modunda 65:35 ön/arka güç dağılımı yapılıyor. Gerekli durumlarda sürücüler Snow (Kar) ve AWD Lock modlarını da seçebiliyor. Kar modunda 80:20 güç dağılımı yapılırken, AWD Lock modunda 50:50 dağılım yapılıyor. Kia Telluride’in 2267 kg çekiş kapasitesine sahip olduğunu belirtiyor.

 

Çok sayıda opsiyonel özellik

Telluride modeliyle birlikte çok sayıda opsiyonel özellik sunuluyor. Bunlar arasında Kör Nokta Asistanı, Arkadan Geçen Trafik Uyarısı ve Kaza Önleme Asistanı, Şerit Takip Asistanı, Güvenli Çıkış Asistanı, Otoban Sürüş Asistanı, Head-Up Display, Driver Talk, Quiet Mode ve Arka Yolcu Uyarısı bulunuyor. 

 

Yeni modelin kabininde 10.25 inç dokunmatik ekran Apple CarPlay ve Android Auto desteğiyle geliyor. Bunun yanı sıra 10 hoparlörlü ve 630 watt Harman Kardon ses sistemi, kablosuz şarj ve altı USB şarj portu bulunuyor.

 

Telluride Kia’nın ABD’nin Georgia eyaletinde, West Point kentindeki fabrikasında üretilecek ve satışlar 2019 yılı bitmeden başlayacak. Fiyatlar henüz açıklanmadı.

Son Güncelleme : 16 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo