Yeni Skoda Kosmiq Cenevre’de tanıtılacak

Ototeknikveri     16 Ocak 2019 11:43

Skoda’nın SUV ailesine Kodiaq ve Karoq’dan sonra üçüncü üye katılmak üzere. Yeni yarı kompakt modelin Kosmiq adını alması bekleniyor. Otomobil 2019 Cenevre Motor Show’da tanıtılacak.

Yeni Skoda Kosmiq Cenevre’de tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fuardaki tanıtımından önce teaser görsellerle heyecanı artıran firma, son teaser ile otomobilin ön kısmına bir bakış atmamızı sağladı. Skoda üzerinde ayrı gündüz sürüş ışıkları ve entegre dinamik sinyal lambaları bulunan yeni LED farların özgün bir tasarım özelliği olduğunu belirtti.

 

Yarı kompakt SUV’nin daha önce Vision X konseptiyle ön izlemesi yapılmıştı. Yeni model Volkswagen Grubu’nun MQB A0 platformunu kullanıyor. Seat Arona ve VW T-Cross modellerinin “kuzeni” diyebileceğimiz Kosmiq, Skoda’ya göre bir SUV’nin avantajlarıyla kompakt bir otomobilin kıvraklığını ve pratikliğini birleştirecek.

 

Yeni modelin motor seçeneklerinin büyük kısmının T-Cross ve Arona ile paylaşılması bekleniyor. Sadece önden çekişli sistemle sunulacak modelin konsept versiyonunda turboşarjlı 1.5 litre motor, arkaya monte edilmiş elektrikli motor ve 48V sistemle geliyordu. Benzin ya da CNG ile kullanılabilen bu sistemle konsept otomobil dört çekişli sürüşe sahipti.

 

Yeni Skoda Kosmiq’in rakipleri arasında Hyundai Kona, Peugeot 2008, Ford EcoSport, Nissan Juke gibi modeller bulunacak. Modelin adı ilk kez geçen yıl bir bayinin belgelerinde görülmüştü. Kosmiq ismi firmanın Karoq, Kodiaq ve Çin’e özel Kamiq gibi diğer modelleriyle de uyumlu.

Son Güncelleme : 17 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo