Tesla işçi çıkartmaya hazırlanıyor

Ototeknikveri     20 Ocak 2019 10:12

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, son dönemlerde hedeflediği üretim miktarlarına ulaşma yönünde önemli adımlar atmış ve belli bir başarı elde etmişti. Öte yandan, bu başarı bile şirket için yeterli olmamış gibi görünüyor.

Tesla işçi çıkartmaya hazırlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BBC’de yer alan bir habere göre, Tesla yaklaşık 3 bin çalışanını işten çıkarmayı planlıyor. Tesla’nın kurucusu ve CEO’su Elon Musk şirket çalışanlarına gönderdiği bir e-posta’da, firmanın 2018’in 4. çeyreğinde çok az kar elde ettiğini ve bu nedenle işçi sayısını azaltmaktan başka çarelerinin olmadığını belirtti.

 

E-posta’da, ürettikleri elektrikli otomobillerin halen birçok kişi için çok pahalı olduğunu belirten Musk, yeni ve gelişmekte olan teknolojiyle üretimi ucuza getirmenin zorluklarına işaret ederek iş gücünde yüzde 7 oranında kesintiye gidileceğini duyurdu.

 

Şimdiye kadar üretim hedeflerine ulaşmakta büyük sıkıntılar yaşayan Tesla, son dönemlerde gösterdiği yoğun çabayla az da olsa hedeflerine yaklaşabilmişti. 

 

Ancak görünüşe göre, 45 binden fazla çalışanı bulunan şirketin bu çabası bile yeterince kar elde etmesini sağlayamadı. Bu nedenle Tesla’nın önümüzdeki günlerde yüzde 7 oranına karşılık gelen yaklaşık 3 bin çalışanını işten çıkarması bekleniyor.

Son Güncelleme : 20 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo