Hyundai'den devrim yaratacak hava yastığı!

Ototeknikveri     24 Ocak 2019 11:47

Hyundai'nin bir süredir üzerinde çalıştığı yeni nesil hava yastıkları, birden fazla çarpışmaya dayanabilecek. Peki bu devrim gibi teknoloji nasıl çalışıyor?

Hyundai'den devrim yaratacak hava yastığı!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Henüz Ar-Ge süreci devam eden yeni nesil hava yastıkları, ilk çarpışma sonrasında yaralanmaları önlemek için yeni bir mantıkla işliyor: Buna göre, ilk darbede açılan ana hava yastığının ardından bir darbe daha gelmesi halinde ek hava yastıkları devreye girecek. Böylece hava yastığı açıldıktan sonra devam edebilecek olası kazaların önüne geçilmeye çalışılacak. 

 

Hyundai yetkilisi Taesoo Chi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada birden çok çarpışma söz konusu olduğunda, özellikle zincirleme kazalarda çoklu hava yastıklarının hayat kurtarıcı olabileceğine dikkat çekti ve yolcuların güvenliği için bu ürünü seri üretime taşımayı planladıklarını kaydetti.

 

Yapılan kapsamlı bir dizi araştırma sonrasında geliştirilen yeni nesil hava yastıklarının otomobillerimizde ne zaman bulunacağını söylemek için henüz erken ancak çok uzun süre beklemeyebiliriz.

Son Güncelleme : 24 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo