Hyundai i30 Fastback N daha pratik, peki heyecan veriyor mu?

Ototeknikveri     27 Ocak 2019 11:21

Hyundai 2018 Paris Auto Show’da i30 Fastback N modelini tanıtarak, geleneksel bir performans odaklı hatchback ile kompakt beş kapılı sedan esnekliğini biraraya getirmek istedi.

Hyundai i30 Fastback N daha pratik, peki heyecan veriyor mu?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fastback N şık tasarımının yanı sıra, 2.0 litre turbo dört silindirli motor, önden çekişli sürüş sistemi ve altı vitesli manuel şanzımanla hem göze hem de performans tutkunlarına hitap ediyor.

 

Motor 275 PS (271 hp / 202 kW) gücünde ve 353 Nm tork değeri sunuyor. Bu donanımla otomobil 6.1 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılmış.

 

N Grip Control sistemi beş sürüş moduna erişim sağlayarak daha iyi bir sürüş deneyimi sunuyor. Normal ve Eco modları günlük sürüş için uygun, Sport ve N modlarında ise otomobilin çekiş gücü ve sürüş hissi farklılaşıyor. “Custom” modunda sürücü her bir özelliği kendi istediği gibi ayarlayabiliyor.

 

i30 Fastback N modelini değerlendiren AutoTrader, iç mekan kalitesini başarılı buldu ancak Volkswagen Golf GTI ile aynı seviyede olmadığını belirtti. Değerlendirmede 8 inç multimedya sisteminin kolay bir kullanıma sahip olduğu, ayrıca kabinin geniş ve ferah olduğu aktarıldı.

 

Otomobilin seyir esnasında sportif bir his verdiği ve altı vitesli manuel şanzımanın başarılı bulunduğunun belirtildiği değerlendirmede, otomobilin iyi çekiş gücü sayesinde bozuk yollarda ya da kırsal bölgelerde rahatlıkla kullanılabileceğine dikkat çekildi. Direksiyonun komutları hızlı algıladığı ve hızlı yanıt verdiği de ifade edildi.

Son Güncelleme : 28 Ocak 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo