Bu otomobille kaza yapmak neredeyse imkansız: Mercedes ESF konsepti

Ototeknikveri     02 Şubat 2019 05:13

Mercedes-Benz kaza yapması neredeyse imkansız bir konsept otomobil üzerinde çalışıyor. Otomobilde çok sayıda inovatif teknoloji bulunacak.

Bu otomobille kaza yapmak neredeyse imkansız: Mercedes ESF konsepti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Experimental Safety Vehicle (Deneysel Güvenlik Taşıtı) sözcüklerinin kısaltması olan ESV adı verilen kosnept, firmanın bugüne kadarki en güvenli otomobili olacak ve trafik kazalarını tamamen ortadan kaldırma hedefine yardım edecek.

 

Mercedes Ar-Ge yöenticisi Ola Kalennius “Güvenlik Mercedes’in temel DNA’sıdır ve nihai hedefimiz trafik kazalarını sıfıra indirmek.” dedi.

Las Vegas’da Tüketici Elektroniği Fuarı’nda basın mensuplarına konuşan Kalennius, konseptle ilgili fazla detay vermekten kaçındı ancak otonom sürüş sistemine sahip olacağı ipucunu verdi.

 

Kalennius “Otonom sürüş ve sofistike sürüş yardım sistemleri trafik kazalarını azaltmakta büyük önem taşıyor. Tüm trafik kazaları insan hatasından meydana geliyor.” diye konuştu.

Yönetici, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son bir kaç yıldır üzerinde çalıştığımız bu konsept, mühendislerimizin zekası ve yaratıcılığıyla beni çok etkiliyor. Bu yıl tanıtacağımız konsept güvenliğin gelecekte neye benzeyeceğini ortaya koyacak. Aracın özelliklerini açıklamak istemiyorum ancak bazı çok şaşırtıcı yeniliklerle karşılaşacağımızı ve bunların birçoğunun seri üretime geçirileceğini söyleyebilirim.”

Mercedes ESF konseptini bu yıl tanıtmaya hazırlansa da, konseptteki teknolojilerin ne zaman seri üretime geçirileceğini söylemek zor. Bu yenilikler ilk önce S-Serisi ve E-Serisi sedan gibi lüks otomobillerde karşımıza çıkabilir.

Son Güncelleme : 02 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo