Tüm Tesla araçların patentleri kamuya açıldı

Ototeknikveri     03 Şubat 2019 11:27

Tesla CEO'su Elon Musk, tüm Tesla elektrikli otomobillerin patentlerini herkese açık hale getirdiklerini açıkladı.

Tüm Tesla araçların patentleri kamuya açıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dünya'yı kurtarmanın yolunun, benzinli araçlardan kurtulmak olduğunu söyleyen Musk, tüm girişimcilere patentlerini kullanmakta özgür olduklarını söyledi.


Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkilerinin şiddetli bir şekilde görülmeye başlandığı son yıllarda, şirketler, devletler ve hatta şahıslar üzerlerine düşeni yapmak için yavaş da olsa kolları sıvıyorlar. Dünya'yı korumak için atılmış en cesur ve dikkat çekici adımlardan biriyse çağımızın en ünlü CEO'larından Elon Musk'tan geldi. Musk, elektrikli otomobil denince akla ilk gelen marka olan Tesla'nın patentlerini, herkesin kullanabileceği şekilde kamuya açık hale getirdi.

 

Elon Musk, Twitter'dan duyurduğu haberde, herkesin patentlerini kullanmakta serbest olduğunu ve bunu yapan hiç kimseye karşı bir dava açılmayacağını belirtti. Artık birbirlerine karşı değil, küresel ısınmaya karşı savaşmanın zamanının geldiğini söyleyen ünlü iş adamı, "Bizim mücadelemiz Tesla olmayan elektrikli araçlara karşı değil, Dünya'ya zarar veren veren benzinli araç üretenlere karşı." dedi.


Tesla'nın bu yaklaşımı aslında ilk değil. Daha önce de Model S ve X 'in Linux kaynak kodunu yayınlayan Tesla'nın yaptığı bu açıklamanın, Çinli bir vatandaşın, Apple'ın sürücüsüz araç patentini çalmak suçundan tutuklanması ile aynı güne gelmesi ise dikkat çekti.

Son Güncelleme : 03 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo