VW ID Crozz üretim modeli ilk kez görüntülendi

Ototeknikveri     03 Şubat 2019 11:28

Volkswagen’in elektrikli ID Crozz konseptinin üretim versiyonu ilk kez görüntülenmiş olabilir. Otomobilin modifiye edilmiş Tiguan gövdesi içinde test edilen bir ptototipi ortaya çıktı.

VW ID Crozz üretim modeli ilk kez görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Görüntüler üretim modelinin stilini ortaya çıkartmasa da, uzatılmış B sütunu dikkat çekiyor ve otomobilin standart Tiguan’dan daha uzun, Tiguan Allspace’den biraz daha kısa olacağı düşünülüyor.

 

Otomobilin yan eteklerinin daha kalın olduğu görülüyor, bu da muhtemelen Volkswagen’in otoobilin MEB platformunu gizlemek istemesinden kaynaklanıyor. Doğal görünmeyen, çıkıntılı benzin deposu kapağıysa elektrik şarj portunu gizliyor olabilir.

 

Volkswagen henüz ID Crozz ile ilgili fazla bilgi vermedi ancak modelin iki farklı konseptle ön izlemesi yapılmıştı. İlk konsept 2017’de Şanghay’da tanıtılmış, ikincisiyse aynı yıl Frankfurt Motor Show’a gelmişti. İkinci konsept daha gelişmiş ve iyileştirilmiş bir versiyon olarak lanse edilmişti ve iki elektrikli motora sahipti. Öndeki motor 100 hp (75 kW / 102 PS), arka motor ise 201 hp (150 kW / 204 PS) gücündeydi.

 

Toplam 301 hp (225 kW / 306 PS) güç çıkışıyla ID Crozz II konsepti azami 180 km/s hıza çıkabiliyor. 83 kWh lityum iyon pil paketi sayesinde otomobil tek şarjla 500 km elektrikli sürüş mesafesi sunuyor.

 

Volkswagen üretim modelini 2020’de piyasaya sürmeyi planlıyor. Aracın modüler pil paketi ve farklı güçlerde elektrikli motor seçenekleriyle sunulması bekleniyor.

Son Güncelleme : 04 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo