Nissan yeni X-Trail’i İngiltere yerine Japonya’da üretecek

Ototeknikveri     04 Şubat 2019 07:42

Nissan yeni nesil X-Trail modelini Avrupa piyasaları için daha önceki gibi İngiltere’deki Sunderland fabrikasında üretmeyecek. Firma bunun yerine üretimi Japonya’daki Kyushu fabrikasına taşıma kararı aldı.

Nissan yeni X-Trail’i İngiltere yerine Japonya’da üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan daha önce dördüncü nesil X-Trail’i İngiltere’de üretmeyi planlıyordu ancak koşullar değişti. Firma bu durum için doğrudan Brexit’i suçlamıyor ancak İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkış sürecinin yarattığı belirsizliğin kararda etkili olduğu bir gerçek.

 

Bir basın açıklamasında firmanın 2016’dan bu yana Avrupa modelleri için yeni motorlar ve teknolojilere yatırım yaptığı, bu nedenle üretimi Japonya’da yapmanın daha verimli olacağına karar verildiği aktarıldı.

 

Özetle, Nissan yeni nesil X-Trail’i Japonya’da üretmenin ekonomik açıdan daha mantıklı olacağını söylüyor. Mevcut X-Trail de Kyushu’da üretiliyor.

 

Bu haber İngiltere otomotiv sektörü için hayal kırıklığı yaratsa da, Nissan yeni nesil Juke ve Qashqai SUV’lerin Sunderland’de üretilmeye devam edeceğini özellikle belirtti. Fabrika yakın zamanda yeni boya atölyesi ve başka eklentilerle genişletildi.

 

İngiltere’nin en büyük otomotiv tesisi olan Sunderland’de şu anda Juke, Qashqai, Note ve Leaf modelleri üretiliyor. Birkaç ay içinde yeni Leaf e+ modeli de fabrikada üretilmeye başlanacak. Nissan İngiltere’de üretilen yıllık toplam 1.52 milyon otomobilin %30’una sahip. Bu otomobillerin pek çoğu Avrupa piyasalarına ihraç ediliyor.

Son Güncelleme : 04 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo