Türkiye'de elektrikli otomobiller alanında önemli adım

Ototeknikveri     05 Şubat 2019 11:42

Dünya Elektrikli Araçlar Birliği'nin Avrupa kolu olan AVERE, Türkiye'de yeni bir dernek kurdu ve faaliyetlere başladı.

Türkiye'de elektrikli otomobiller alanında önemli adım
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dünya Elektrikli Araçlar Birliği'nin Avrupa kolu olan AVERE'nin ülkemizde bir dernek kurarak faaliyete geçmesiyle Türkiye, dünyada elektrikli araçların gelişimine entegre olmak yolunda bir adım atmış oldu. Derneğin Genel Koordinatörü Haluk Sayar'a göre bu Türkiye için 'boşa geçen yılların telafisi' anlamına gelebilir.

 

Sayar, doğru adımların atılması halinde Türkiye'nin otomotivde müşteri konumundan çıkarak, dünya çapında önemli bir üretici ülke konumuna ulaşabileceğine ve bu amaca ulaşabilmeye destek olmak üzere Avrupa'nın 16.ülkesi olarak resmen faaliyete geçtiklerini açıkladı.

Bu adımı sadece elektrikli otomobil üzerinden değerlendirmenin doğru olmayacağının altını çizen Sayar, şunları söyledi:

"Türkiye'de elektrik tüketimi yıllık ortalama yüzde 6,7 artış gösterirken, elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla birlikte bu oranın yıllık yüzde 17'lere çıkacağı öngörülüyor. Dolayısıyla böyle bir adım ülkemizin enerji sektörünü de çok yakından ilgilendiriyor. Bunun yanında enerji depolama sistemleri ve şarj ekipman üreticileri de işin içine giriyor ve sadece elektrikli araç olarak çıktığınız yol bir ülkenin enerji planlamasını, dolayısıyla ekonomisini doğrudan etkileyen bir hal alıyor."

 

Son Güncelleme : 05 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo