Rusya’da kara saplanan Lada’yı deve kurtardı!

Ototeknikveri     10 Şubat 2019 11:51

Rusya’da kara saplanan Lada otomobili çeken devenin videosu viral oldu.

Rusya’da kara saplanan Lada’yı deve kurtardı!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Video Rusya’nın fırtına ve insan boyunu geçen yoğun kar nedeniyle tüm yolları kapanan Saratov kentinde çekildi. Kentte pek çok sürücü temel ihtiyaçları için yola çıkmak zorunda kaldı ancak fazla ilerleyemeden kara saplandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle kent sakinleri çaresizlik yaşadı.

 

Normalde yoğun kara saplanan otomobilleri bu iş için özel tasarlanmış, çekici denilen araçlar kurtarır. Rusya’da ise bu kez işler biraz farklı. Lada Niva otomobili kara saplanan bir sürücü, sahibi olduğu deveyi otomobili çekerek kardan çıkartmak için kullandı.

 

Sanılanın aksine develer sadece sıcak çöllerde yaşamıyor. Kışların oldukça çetin geçtiği Orta Asya’da ve bu coğrafyada toprakları bulunan Rusya’da da develer bulunuyor. Bu bölgeye özel deve türü iki hörgüçlü ve kalın kürklü oluyor.

 

Otomobili çeken devenin videosunu görenler, bundan sonra Rusya’da otomobillerin motor gücünü belirtmek için “beygir gücü” yerine “deve gücü” ifadesinin kullanılabileceği gibi esprili yorumlar yapmaktan kendilerini alamadı.

Son Güncelleme : 10 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo