Güncellenen 2020 Mitsubishi ASX Cenevre’ye geliyor

Ototeknikveri     13 Şubat 2019 07:53

Mitsubishi kapsamlı bir güncellemeden geçirdiği ASX kompakt SUV’yi gelecek ay Cenevre Motor Show’da tanıtacak.

Güncellenen 2020 Mitsubishi ASX Cenevre’ye geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu otomobil tamamen yeni bir model değil ancak Asya’da RVR, Kuzey Amerika’da Outlander isimleriyle de bilinen SUV’nin güncellenmiş hali. Öte yandan, model 2009’dan bu yana en kapsamlı yenilenmeyi gördü ve Mitsubishi’nin Eclipse Cross gibi yeni modelleriyle aynı seviyeye geldi.

 

En dikkat çekici değişiklikler ön kısımda. Burada Mitsubishi’nin “Dynamic Shield” ön tasarım konsepti görülüyor. Büyük bir ön panjur, Eclipse Cross ile benzer yeni farlar, sinyal ve sis lambalarıyla özgün LED aydınlatma kümesi, ayrıca koruyucu plaka ile entegre edilmiş yeni tampon bu konseptin birer parçası.

 

Arkadaki değişiklikler ise yeni LED arka lambalar, yeni tampon ve koruyucu plaka, ayrıca daha sert bir görünüm ile dikkat çekiyor. Otomobile üç yeni kaporta rengi seçeneği eklenmiş: Red Diamond, Sunshine Orange ve Oak Brown.

 

İç mekanda, 2020 Mitsubishi ASX Smartphone-link Display Audio (SDA) multimedya sistemiyle geliyor. Sstem 8 inç dokunmatik ekran, üst donanım seviyelerinde TomTom navigasyon sistemi, ayrıca kalan yakıt miktarını gösteren ve en yakın yakıt istasyonları ve servislerin konum bilgilerini veren bir uygulamaya sahip.

 

Avrupa’da, 2020 ASX 2.0 litre MIVEC dört silindirli benzinli motor ve beş vitesli manuel şanzımanla gelecek. Bir diğer şanzıman seçeneği de altı vitesli ve Spor moduna sahip INVECS 3-III olacak. Otomobilin önden çekişli ve dört çekişli versiyonları sunulacak.

 

Henüz detaylı özellikler yayınlanmadı ancak Avrupa piyasaları için Outlander ile aynı motorun kullanılması bekleniyor. Outlander’da doğal emişli motor 150 PS (148 hp) güç çıkışı ve 195 Nm tork sunuyor. Aynı motor ABD’de zaten 2019 Mitsubishi Outlander Sport için standart olarak sunuluyor. Dolayısıyla 2020 modelinde de devam etmesi bekleniyor. En üst donanım seviyesi GT’nin 168 hp 2.4 litre motoru da yine devam edecek.

Son Güncelleme : 13 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo