Cupra’nın SUV konseptinden yeni teaser geldi

Ototeknikveri     15 Şubat 2019 10:15

22 Şubat 2018’de Seat’tan bağımsız bir marka haline gelen Cupra’nın ilk modeli sportif Ateca olmuştu. Marka birinci yılını tamamlamasının şerefine yeni bir SUV konsepti sunacak.

Cupra’nın SUV konseptinden yeni teaser geldi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Konseptin duyurusuyla birlikte yayınlanan teaser’da otomobilin arka aydınlatma imzası Tarraco ile aynı. Öte yandan arka kısım bu modelden daha geniş ve tavan çizgisi biraz alçaltılmış.

 

Yeni konseptin Terramar adını alacak bir coupe – SUV modelin önizlemesi olduğu düşünülüyor. Model, Cupra markası için özel geliştirilmiş ilk otomobil olarak tanımlanıyor ve etkileyici bir tasarımı olduğuna dikkat çekiliyor.

 

Cupra’nın performans odaklı bir marka olduğu göz önüne alınırsa, modelde güçlü bir motor bulunması bekleniyor. Bu da Cupra Ateca’nın 300 PS (296 hp) 2.0 litre turbo dört silindirli motoru olabilir.

 

Bir diğer aday ise Skoda Kodiaq RS’nin 2.0 litre çift turbo dizel motoru. Bunun güç çıkışı 240 PS (237 hp / 177 kW), tork değeri 500 Nm.

 

Gelecek hafta Cuma günü tanıtılacak konsept, Mart ayında Cenevre Motor Show’da da yer alacak. Cupra ve Seat fuarda aynı standı paylaşacak.

 

Cupra henüz üretim modelinin ne zaman geleceğini açıklamadı ancak modelin bu yıl sona ermeden ortaya çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 15 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo