Seat'ın Elektrikli Kompakt Hatchback Konseptine Bakış

Ototeknikveri     28 Şubat 2019 08:50

Seat, gelecek hafta Cenevre'de tanıtılacak, henüz isimlendirilmemiş konsepti için VW Group'un yeni MEB elektrikli otomobil platformunu kullanıyor.

Seat'ın Elektrikli Kompakt Hatchback Konseptine Bakış
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk defa teaser görseli yayınlanan kompakt hatchback, arkada benzersiz bir aydınlatma imzasına sahip ve köşeli arka lambalar bir ışık şeridi ile birleştirilmiş. Aynı zamanda otomobil agresif bir genel tasarıma, bagaj kapağına monte edilmiş bir rüzgarlığa ve büyük bir difüzöre sahip.

 

Seat Başkanı Luca de Meo, konsept için “Bu konsept otomobil Seat için bir tutku projesidir” dedi. Luca de Meo “Otomobil tasarım, teknoloji ve geleceğin mobilitesi için sınırların zorlanmasından çıkacak sinerjinin neler yapabileceğini gösteriyor." diye konuştu.

 

Seat'ın yeni konseptinin teknik detayları 4 Mart'ta, Cenevre fuarının açılışından hemen önce Volkswagen Group Gecesi'nde ilan edilecek. Konsept, Seat'ın VW ID Hatchback yorumu denilebilecek bir üretim modelinin habercisi olabilir. Eğer bu doğruysa ve iki araç aynı güç aktarım organlarını kullanırsa, bu arka tekerlekleri süren arkaya monte edilmiş 170 PS (168 hp / 125 kW) elektrikli motora sahip olduğu anlamına gelebilir.

 

VW ID, 111 kWh pil takımı ile donatılmış en üst donanım seviyesinde tek şarjla 550 km gidebiliyor.

 

Yeni MEB tabanlı konsept otomobile, Cenevre Motor Show standında markanın Minimo çalışması da eşlik edecek. Benzer büyüklükteki Renault Twizy gibi, Minimo da iki kişilik oturma düzenine sahip. 100 km menzilli otomobil 4. seviye otonom sürüşe de hazır.

Son Güncelleme : 28 Şubat 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo