Korkunç kazada Tesla kusurlu bulundu

Ototeknikveri     28 Şubat 2019 11:15

Florida'da Tesla Model S ağaca çarparak alev aldı. Otomatik kilitler ve hava yastığı düzgün çalışmayınca sürücü otomoblin içinden çıkamayarak yangında hayatını kaybetti.

Korkunç kazada Tesla kusurlu bulundu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

ABD'nin Florida Eyaleti'nde 2016 model Tesla Model S ölümcül bir kazaya karıştı. Aracın küle döndüğü kazada, sürücü Omar Awan'ın araçtan çıkmaya fırsat bulamadan yaşamını yitirdiği belirlendi. Kazaya neden olan en önemli faktörün yüksek hız olabileceği belirtilirken, açılmayan kapı kolları soru işaretine yol açtı.

 

Otomatik kilit sürücünün otomobilden çıkmasına engel oldu

Geçen pazar günü meydana gelen olayda; yolun sağında yüksek hızda seyir eden sürücü kontrolü kaybedip, sola üç şerit kayarak ağaçlara çarparak durdu. Çarpışmadan hemen sonra araçta yangın çıktı. Bir görgü tanığı, aracın hava yastıklarının kaza anında açıldığını ancak sönmediğini kaydetti. Öte yandan Tesla Model S'in dış kapı kolları elektronik olarak çalışıyor ve kullanılmadıkları zaman otomatik olarak kapanıyor. Acil durumlar haricinde ise kendiliğinden açılmıyor. Tesla'ya göre, tüm Tesla modellerinde kaza anında hava yastıklarının açılmasıyla birlikte tüm kapıların ve bagajın kilidi açılıyor.

 

Aynı model araç Haziran 2018'de de Los Angeles'ta park halindeyken yanmıştı. Tesla modellerinin otopilot kaynaklı kazaları gündemden düşmemişken, yaşanan yangınlar markanın prestijini sarstı.

Son Güncelleme : 01 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo