Honda Civic modelini üretmeye Kuzey Amerika’da devam edecek

Ototeknikveri     01 Mart 2019 09:20

Honda Avrupa’da fabrikalarına kapatmasına karşın Kuzey Amerika’da Civic modelini üretmeye devam edeceğini açıkladı.

Honda Civic modelini üretmeye Kuzey Amerika’da devam edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz günlerde Honda İngiltere ve Türkiye’de Civic üretimini durduracağını açıklamıştı. Bunun hemen ardından modelin üretiminin Kuzey Amerika’ya kaydırılacağı haberi geldi.

 

Honda başkanı Takahiro Hachigo konuyla ilgili açıklamasında yeni nesil Civic’in kıtada hangi fabrikada üretileceğini ve hedeflenen üretim sayısını açıklamadı. Değişikliğin bütün piyasalara yönelik üretimi ve modelin tüm versiyonlarını kapsayıp kapsamayacağı henüz netleşmedi.

 

Honda şu anda Kuzey Amerika’daki satışlara yönelik üretimini Kanada’nın Ontario eyaleti ve ABD’nin Indiana eyaletindeki fabrikalarda yapıyor. Geçen yıl bu fabrikalarda 281.126 adet Civic üretildi. Aynı yıl İngiltere fabrikasında üretim 150.000, Türkiye’de ise 38.000 adet oldu.

 

Honda İngiltere’deki Swindon fabrikasını global üretim operasyonlarındaki revizyon nedeniyle kapatma kararı aldığını, bu kararın elektrikli otomobillere odaklanmayı hızlandıracağını belirtti. Öte yandan kararın ardındaki asıl sebebin İngiltere’nin bir anlaşma yapmadan Avrupa Birliği’nden çıkması ihtimali olduğu konuşuluyor.

Son Güncelleme : 01 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo