Şık Dört Kapılı Coupe 2020 Hyundai Sonata Tanıtıldı

Ototeknikveri     06 Mart 2019 08:56

Hyundai, 2019 New York Otomobil Fuarı'nda resmi dünya prömiyerini kutlamadan önce yeni nesil 2020 Sonata'yı ortaya çıkardı.

Şık Dört Kapılı Coupe 2020 Hyundai Sonata Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daha cesur görünüm ve dört kapılı coupe kasa

Temiz bir sayfa açan sekizinci nesil Hyundai Sonata, 2009'da çıkan altıncı nesil modeli andıran daha sportif, dört kapılı bir coupe gövde tipine dönüyor.

 

Koreli markanın geçen yılki Le Fil Rouge konseptiyle kısmen ipuçlarını aldığımız Sonata, yeni Sensuous Sportiness tasarım dilini benimseyen ilk üretim modeli.

 

Hyundai Tasarım Merkezi'nin yöneticisi ve firmanın başkan yardımcısı Sang Yup Lee, “Sonata'nın yenilikçi coupe benzeri silueti kutlamaya değer. Kısa çıkıntı, eğimli tavan çizgisi ve alçak bagaj kapağı dengeli bir his yaratıyor ve Hyundai'nin imza niteliğindeki krom şeridi şimdi kaputa kadar ulaşarak otomobilin daha da uzun görünmesini sağlıyor. Ayrıca bu kısım entegre LED aydınlatmaya sahip. Bu özellikler, Sensuous Sportiness (duyusal ve sportif) tasarımını hayata geçiriyor.” dedi.

 

Hyundai'de bir üretim modeli için ilk kez kullanılan Gizli Aydınlatma özelliği, geçen yılki Busan Otomobil Fuarı'nda tanıtılan HDC-2 konseptinden alınmış. Koreli şirketin belirttiği gibi, Gizli Aydınlatma, gündüz farı (DLR) olarak hizmet etmek için açıldığında çarpıcı biçimde güçlü bir ışık veriyor, kapatıldığında ise aydınlatma değil de krom malzemeden bir aksesuar gibi görünüyor.

 

Yeni Sonata daha büyük

Hyundai yeni orta boy sedan'ın 30 mm daha düşük bir yüksekliğe ve 25 mm kadar daha fazla genişliğe sahip olduğunu söylüyor. Aks mesafesi 35 mm, otomobilin genel uzunluğu 45 mm artırılmış.

 

Daha lüks iç mekan ve dijital anahtar

Hyundai'nin Sonata'ya daha kaliteli bir his verme ve çekici bir tasarım sunma çabaları, sadece dış cepheyle sınırlı kalmamış. Tasarımcıların bir Stealth uçağından (radara görünmeyen hayalet uçak) ilham aldıkları bir yana, kabin oturmak için gerçekten iyi bir yer gibi görünüyor. Gösterge panelinin yüksekliği iyi ayarlanmış ve havalandırma menfezleri daha temiz ve daha hafif bir görünüme kavuşmuş.

 

Multimedya ekranı kapasitif dokunmatik düğmelerle gelirken, orta gösterge paneli tamamen dijital. Ayrıca, geleneksel bir vites kolu yerine, yeni tasarlanmış düğmeli bir otomatik şanzıman kontrolü de araçta bulunuyor. Firma dün Hyundai Sonata'nın akıllı telefon tabanlı bir dijital anahtarla geleceğini de doğruladı Araç sahipleri bir akıllı telefon uygulaması indirerek bunu daha sonra aracın kilidini açmak ve başlatmak için kullanabilecekler.

 

Yeni Sonata'nın satışları, yılın ikinci yarısında dünya çapında başlayacak.

Son Güncelleme : 06 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo