Yeni Golf R Elektriksiz Olacak

Ototeknikveri     12 Mart 2019 11:20

Yeni Golf Mk8, geliştirme sürecinin sonuna yaklaştı. Casus fotoğrafçılar otomobili yakalamayı başardı, bu yüzden üretim versiyonunun nasıl görüneceğini biliyoruz.

Yeni Golf R Elektriksiz Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu arada Volkswagen R bölüm yöneticisi Jost Capito Golf R versiyonunun “fantastik olacağını” ancak elektrikli ya da hibrit sistem içermeyeceğini açıkladı.

 

Capito “Golf serisinde performansın zirvesi Golf R olmaya devam ediyor. Hibrit sistemlerin bu tip araçlar için uygun olduğunu düşünmüyorum. Bir hibrit aracın ekonomik ve çevre dostu olması gerekir. Hibrit sadece performanstan ibaret değil. İki özelliği birarada isteyenler için zaten GTE alternatifi var. Golf R bir performans kralı olarak kalacak ve yeni nesil harika olacak." dedi.

 

Yöneticiye ayrıca, Golf R400 hakkında da soru soruldu. Capito gerçekten böyle bir modeli test ettiklerini doğruladı, ancak daha sonra projeyi durdurduklarını söyledi.

 

Capito, “Araştırma yaptık ve müşterilerin bu tip bir araç istemediğini gördük. 300 hp civarı güç çıkışı ve 50.000 euro'nun altında bir fiyat etiketi istiyorlar. 400 hp'ye çıktığınızda satış hacminin yüzde 50'sini kaybeder ve sahip olma maliyetini arttırırsınız. ”

 

Dolaylı olarak, buradan fiyatı yükseltmemek için Golf R Mk8'in de 400 hp güç çıkışıyla gelmeyeceğini anlayabiliriz. Araç hala 300 hp gibi tatmin edici bir güce sahip olacak ve DSG şanzımanla 5 saniyeden kısa bir sürede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabilecek.

 

Mevcut otomobilin mimarisinin yükseltilmiş bir versiyonu olan MQB Evo platformunu kullanan standart Golf 8, ilk etapta üç ve dört silindirli benzinli ve dizel motorlarla piyasaya sürülecek. Seriye hibrit ve yarı hibrit versiyonların yanı sıra GTI ve R yüksek performanslı versiyonlar da eklenecek.

Son Güncelleme : 13 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo