Porsche Taycan'dan ilk resmi görüntüler

Ototeknikveri     18 Mart 2019 10:48

Bir dizi çizimden sonra, Porsche, üretime hazır elektrikli Taycan'ın ilk resmi görüntülerini de yayınladı. Resimdeki otomobil, bazı son detayları gizli tutmak için renkli bir kamuflaja sahip ancak yeni elektrikli Taycan'ın nasıl görüneceği hakkında oldukça iyi fikir veriyor.

Porsche Taycan'dan ilk resmi görüntüler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobilin ön kısmı tam bir Porsche görünümü ve hissi veriyor. Farlar, üzerlerindeki çıkartmalar ile Cayman ve Boxster modellerinde bulunanlara benzetilmiş ancak yakından bakıldığında Mission E konseptinde olduğu gibi köşelerde dörtlü LED üniteler fark ediliyor.

 

Genel tasarım, arkadan menteşeli kapılar gibi dramatik detayların dışında, konsepte sadık kalıyor. Üretim modeli Taycan, yerine geldiği en son 911 ile aynı şekilde, kaportaya gömülen kollar kullanan bir dizi 'normal' kapıya sahip olacak. Yeni görüntülerde sol ön çamurluktaki şarj portunu da fark edebilirsiniz. Arka kısım ise tam genişlikte bir LED ışık çubuğuna sahip.

Porsche, bu eylülde Taycan'ın üretimine başlayacak ve dünya çapında 20.000'den fazla siparişi güvence altına aldı. Yeni elektrikli Taycan, farklı elektrikli motorlar ve pil özelliklerine sahip en az üç versiyonla piyasaya çıkacak. En üst donanım seviyesi Taycan'ın (Taycan Turbo olarak adlandırılacak) 600 hp üzerinde güç çıkışı ve 500km sürüş mesafesi sunması bekleniyor.

 

Daha da önemlisi, Porsche'nin yenilikçi 800 volt teknolojisini Taycan'la tanıtacağı, bunun daha kısa şarj döngüleri ve daha iyi performans sağlayacağı bildiriliyor. Kullanıcılar, uyumlu bir şarj cihazı kullanarak Taycan'da 20 dakikadan daha kısa bir sürede 400km menzile sahip olacaklar.

Porsche, Taycan'ı nihayet iki gövde stili ile sunacak; 2019'da çıkacak sedan model ve 2020'de onu takip edecek yüksek binişli Cross Turismo. Porsche Taycan şimdiden siparişe açıldı.

Son Güncelleme : 18 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo