PSA Yeni Marka Arayışında

Ototeknikveri     21 Mart 2019 10:45

Bünyesinde Peugeot, Citroen, Opel ve DS markalarını barındıran PSA Grubu, portföyüne yeni bir marka daha katmak için kolları sıvadı. Fransız şirketin, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve Jaguar Land Rover gibi markalar ile ilgilendiği kaydedildi.

PSA Yeni Marka Arayışında
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bundan 2 yıl önce Opel'i General Motors'tan alarak sürpriz yapan Fransız otomobil üreticisi PSA, yeni markaları bünyesine katmak için kolları sıvadı. Opel ile birlikte Peugeot, Citroen, ve DS'in de sahibi konumundaki şirketin radarında ise Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ve Jaguar Land Rover gibi markaların olduğu belirtiliyor.

 

PSA'nın ortaklarından Peugeot ailesinin desteğini arkasına alan PSA CEO'su Carlos Tavares'in, ortaklık yapılacak yada satın alınacak yeni markanın küresel pazarlarda şirketin elini güçlendirmesine katkı sağlayacak bir marka olmasını istediği kaydediliyor.

 

Bu kapsamda, ay başında danışmanları ile bir toplantı yapan PSA CEO'su Tavares'in, potansiyel satın alım ve ortaklık fırsatlarını masaya yatırdığı biliniyor. Tavares'in dosyasında hangi markaların yer aldığı ise açıklanmıyor.

 

Kaynaklar, Peugeot ile yaklaşık 30 yılın ardından ABD'ye girmeye hazırlanan PSA'nın, Fiat Chrysler'in elindeki Jeep markasının potansiyeli ile Kuzey Amerika'ya güçlü bir geri dönüş yapmak istediğini aktarıyor. 

 

PSA'nın ilgilendiği markaların başında geldiği iddia edilen FCA'nın da bir birleşmeye sıcak baktığı biliniyor. Şirketinn merhum CEO'su Sergio Marchionne döneminden beri devam eden bu arayışa netlik getiren FCA CEO'su Mike Manley, Cenevre Otomobil Fuarı'nda yaptığı açıklamada, "Fiat'ı güçlendirecek bir anlaşmaya kapımız açık" mesajını vermişti. 

Son Güncelleme : 22 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo