YENİ RENAULT CLİO RS, 44.000 EURO FİYATLA TÜRKİYE'DE

Ototeknikveri     16 Mayıs 2014 01:05

Renault'un küçük sporcusu Clio R.S. 200 EDC yüksek performansı ile dikkat çekiyor.

YENİ RENAULT CLİO RS, 44.000 EURO FİYATLA TÜRKİYE'DE
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault Sport Technologies tarafında geliştirilen Fransız markanın küçük sporcusu yeni Clio R.S. 200 EDC ülkemizde satışa sunuluyor. 44.000 Euro etiket fiyatına sahip olan Clio R.S. 200 EDC, sportif tasarımı ve yüksek performans değerleri ile dikkat çekiyor. Özel tamponlar, kapı eşikleri, çift egzoz çıkışı ve cömert boyutlu jantlar ile sportif bir tasarıma sahip olan araç, coupe profilli, beş kapılı gövdenin çok yönlülüğü ile birleştiriyor. Clio R.S. 200 EDC'de yer verdiği, aerodinamiği arttırmak için arka difüzör ve özel tasarımlı rüzgarlık ile Formula 1’deki başarılarına gönderme yapan Renault aracın iç mekanının da baskın siyah tonunun şıklığına kontrast yaratan kırmızı ayrıntılar ile sportif hale bürünmesini sağlamış. 
 
 
Dikişlerde, spor direksiyonun sıfır noktasında, havalandırma çerçevelerinde ve kapı çıtaları üzerinde kullanılan kırmızı rengin yanında vites kolu topuzunda da kırmızı detaylara yer verilen aracın direksiyon simidinin arkasında ise koyu metal renkli vites değişim kumandaları yer alıyor. Renault Sport araçların geleneksel güçlü noktası olan yan takviyeli koltuklar, Clio R.S. 200 EDC’de de kendisine yer buluyor. 
 
 
Yeni Renault Clio R.S. 200 EDC'nin kalbinde ise 1.6 litrelik turbo ve 6 vitesli çift kavramalı vites kutusu EDC birlikte görev yapıyor. 200 hp güç ve 240 Nm tork üreten bu motor, manuel veya otomatik olarak seçebilmeye imkan tanıyan EDC vites kutusu ile birlikte, gündelik keyif için düşük devirlerden itibaren yüksek bir tork ve sportif bir kullanım için yüksek hızlarda güç ve hızlanma sunuyor. 0’dan 100 km/s’e çıkmak için 6,7 saniyeye ihtiyaç duyan Renault Clio R.S. 200 EDC, 27.1 saniyede ise 1000m durma deparını aşabiliyor. Aracın makimum hızı ise 230 km/s.
 
R.S. Drive adı verilen donanımı sayesinde farklı sürüş modları ile kimliği değişebilen Renault Clio R.S. 200 EDC, "Normal" kullanımda sessiz, konforulu ve tutumlu bir hale birinirken, "Sport" veya "Race" modlarında gerçek kimliğini ortaya çıkararak dinamik sürüşlere imkan tanıyan spor araç haline geliyor. 
 
Clio HB’te olduğu gibi Clio R.S.’de de R-Sound uygulaması ise farklılık ve eğlence sunan R-Link internet bağlantılı entegre navigasyon ve multimedya sistemi bulunuyor. R-Link tablet ile bağlantılı bu uygulama hoparlörler yolu ile motorun karakteristik sesini simüle ediyor. Ssitemde Alpine A110, R8 Gordini ve Nissan GTR gibi üçü yeni Clio R.S.’e özel toplam 7 ses bulunuyor. R-Link multimedya dokunmatik ekranda entegre olan R.S. Monitor 2.0 yerleşik telemetri sistemi canlı gösterge ve araç veri edinme fonksiyonlarını kapsıyor. Launch Control fonksiyonu ile deparları maksimum etkin bir gerçekleştirmeyi sağlayan Clio R.S. 200 EDC'deki bu sistem, yol üzerindeki duraklı kalkışları tam anlamıyla kumanda edebiliyor.
 
 

Son Güncelleme : 16 Mayıs 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo