YENİ 2015 MAKYAJLI TOYOTA YARİS DETAYLANDI

Ototeknikveri     28 Mayıs 2014 09:05

Toyota, yeni Yaris'in tüm detaylarını ve resmi fotoğraflarını yayınladı.

YENİ 2015 MAKYAJLI TOYOTA YARİS DETAYLANDI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota, b segmentinde yer alan hatchback modeli Yaris'i geçtiğimiz günlerde duyurduğu makyaj operasyonu ile güncellemişti. Ağabeyi Auris ve küçük kardeşi Aygo'nun izlerini yoğun olarak taşıyan yeni Yaris'in şimdi de tüm detayları ortaya çıktı. Japonya'da satılmakta olan Vitz modeli paralelinde geliştirilmesiyle, ilk kez Avrupa sınırlarının dışındaki bir ürünü geliştirmek için Brüksel'deki Ürün Planlama Bölümü, Araştırma ve Geliştirme Bölümü ile Nice yakınlarında Sophia Antipolis'de yer alan Avrupa Tasarım Merkezi'nin birlikte çalışmasıyla, Toyota Motor Avrupa'nın tarihinde önemli bir yere yerleşen Yeni Yaris'ın, dış ve iç tasarımlarının yanında sürüş dinamiklerini iyileştirmek amacıyla teknik iyileştirmelerde yapılmış.

Yeni Toyota Yaris detaylı resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Japon üreticinin, Keen Look ve Under Priority adlı yeni tasarım anlayışıyla şekillendirilen Yaris'in, yeniden tasarlanan ve gündüz ledlerini barındıran ön farlarına kesen, ön ızgaranın krom çizgisi dikkat çekerken, ön tamponda yer alan alt ızgara, trapezoid şekli öne çıkıyor. Profilinde, yeni kapı kemerleri ve dört yeni seçeneğe sahip 15 ile 16 inç arasında değişen alaşım jantların dikkat çektiği yeni Yaris'te elektrikli katlanabilen yan aynalara da yer verilmiş. Sabit bir difüzör ile daha sportif arka tasarıma kavuşan Yaris'in yeni arka tampon tasarımı, aracın daha geniş ve daha alçak görünmesini sağlamış. Arka bölümünde yeni ledli şık tasarıma sahip farlara yer verilen yeni Yaris'in iç mekanı, müşterilerden gelen geri bildirimler ile yeniden şekillendirilmiş.

Orta konsol yükseliği 23 mm arttırılan yeni Yaris'in vites kolu yükseliği 30 mm azaltılarak, ergonomide iyileştirme sağlanmış. Kapalı gözlerin ilave edildiği yeni Yaris'in iç mekanında kullanılan 6.1 inçlik multimedya ekranı yerine Toyota Touch 2'ye uyumlu 7 inçlik ekrana bırakmış. Yumuak dokunma hissine sahip malzemelere yer verilerek kalite seviyesinin de yükseltildiği aracın iç mekanında, yeni koltuk ve döşeme seçenekleri de sunulmaya başlanmış. Gri veya koyu gri olarak seçilebilen yeni Yaris'in kabini, kırmızı, tan veya siyah detaylar ile birlikte seçilebiliyor.

Süspansiyon sisteminde ve platformunda yapılan iyileştirmeler ile, daha konforlu olmasının yanında yol tutuş kabiliyeti de geliştirilen aracın, titreşim ve gürültü seviyelerinde de azalma sağlanmış. Motor gamında herhangi bir değişikliğe gidilmeyen yeni Yaris'te, 1.0 ve 1.3 litrelik benzinli, 1.4 litrelik D-4D dizel ve 1.5 litrelik benzinli motor ile elektrik motorunun birlikteliğinden meydana gelen hibrid konfigürasyonlarına sahip. Tüm seçenekler için performans değerlerinde bir değişiklik gözlenmeyen Yeni Yaris'in tüm versiyonlarında, ortalama yakıt tüketim değerlerinde, start-stop sisteminin de sunulmaya başlanmasıyla iyileştirmeler sağlanmış. 69 hp güç üreten 1.0 litrelik motora sahip Yaris'in ortalama tüketim değeri ortalama 5 litreden, 4.1 litreye gerilerken, 1.33 litrelik motora sahip yeni Yaris'te ortalam tüketim 5.5 litreden 4.8 litreye düşmüş. Dizel versiyonda 0.3 litre, hibrid versiyonda ise 0.4 litre iyileştirmeler sağlanmış. 1.0 litrelik motor Euro 6 emisyon normlarını karşılar hale getirilmiş.

Güncel Toyota Yaris modelini ve fiyatlarını incelemek için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 28 Mayıs 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo