Skoda Octavia Çek Otomobil Üreticisinin Başarı Öyküsünün Somut Kanıtı

Ototeknikveri     31 Mart 2019 08:09

Volkswagen Grubu'nun geçen sene Avrupa'da en çok satanı Golf oldu. Ancak, segmente yeni giren modellerden Skoda Octavia da Avrupalı alıcılar arasında oldukça popülerdi.

Skoda Octavia Çek Otomobil Üreticisinin Başarı Öyküsünün Somut Kanıtı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Octavia, 2018'de Çek Cumhuriyeti, Estonya, Polonya ve İsviçre olmak üzere dört Avrupa ülkesinde en çok satılan model oldu. Aynı zamanda, Golf beş ülkede satış listelerinde zirveye ulaşırken, Renault Clio üç ülkede birinci oldu.

 

Skoda'nın önden ve dört tekerlekten çekişli ve çeşitli benzinli, dizel ve CNG (sıkıştırılmış doğal gaz) motor seçenekleriyle satılan popüler kompakt modeli, Finlandiya, Slovakya ve Macaristan'da en çok satılan ikinci otomobildi. Ayrıca, Almanya dahil olmak üzere diğer sekiz ülkede ilk 10’daydı.


Avrupa'da, Octavia'ya olan genel talep yüzde 3,6 oranında azaldı. Bununla birlikte, Octavia markanın en çok satanı olarak kaldı ve 2012'den beri üçüncü neslin üretimde olduğu göz önüne alındığında oldukça iyi bir performans sergiledi. Yeni nesil de yakında piyasaya çıkacak. Skoda, çoğu Çek Cumhuriyeti'ndeki Mlada Boleslav fabrikasında olmak üzere, 2,5 milyondan fazla Octavia üretti. Octavia ayrıca Rusya, Kazakistan, Hindistan, Çin ve Cezayir'de üretiliyor.

 

Analistler, Octavia'nın fiyatı ve pratikliği nedeniyle hala başarılı olduğuna inanıyor. Diğer kompakt arabalarla aynı fiyata hatta daha ucuza satılan model, büyük modellerle kıyaslanabilecek kadar tatmin edici bir bagaj kapasitesi sunuyor.

Skoda 1959 yılının Ocak ayında ilk Octavia'yı piyasaya sürmüştü. Adı, Latincede 'sekizinci' anlamına gelen model markanın 2. Dünya Savaşı'ndan sonra başlattığı sekizinci modeliydi, ayrıca otomobil üreticisinin 1933'te çıkardığı bağımsız süspansiyonu içeren sekizinci otomobildi. İlk iki kapılı Octavia'nın piyasaya sürülmesinden neredeyse iki yıl sonra, yanına station model Combi de katıldı. Bu model, arka koltukları katlanmış halde iken, 1.050 litreye kadar bir bagaj kapasitesine sahipti. Model, arkadan motorlu 1000/1100 MB'nin çıktığı Nisan 1964'e kadar üretildi. Combi ise 1971 yılının sonlarına kadar üretildi.

 

Modern Octavia’ya gelince, ilk olarak 1996’da üretime girdi ve 2010 yılına kadar halefi Mk2 ile birlikte satıldı.

Son Güncelleme : 31 Mart 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo