Ford, Almanya'da C-Max ve Grand C-Max Üretimini Durduruyor

Ototeknikveri     31 Mart 2019 10:54

Ford, Haziran ayının sonunda Almanya'daki Saarlouis tesisinde C-Max ve Grand C-Max üretimini durduracağını doğruladı.

Ford, Almanya'da C-Max ve Grand C-Max Üretimini Durduruyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bunun aracın normal yaşam döngüsünün sona ermesiyle birlikte geliştiğini söyleyen Ford, tesisin yeni Focus'u, özellikle Wagon, Active ve ST gibi versiyonları üretmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

Ford-Werke GmbH Denetleme Kurulu Başkanı Steven Armstrong, “Bugün açıklanan kararlar, müşterilerimizin istediği ürünleri sunmaya yönelik önemli bir adımı ve paydaşlarımız için daha rekabetçi bir ticareti temsil ediyor. Odaklanmaya faydalı olduğunu kanıtlayan ürünlere yatırım yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

İki kompakt minibüsün üretimi Haziran ayında sona erdiğinde, Ford Avrupa, gece vardiyasını iptal edecek ve “yapısal maliyeti düşürmek ve verimliliği artırmak” için iki vardiyalı çalışma düzenine geçecek. Bu kararlar, Ford Avrupa’nın bu yıl Ocak ayında açıklanan yeniden yapılandırma planının bir parçası.

Ford-Werke GmbH, Aralık 2018'de Saarlouis tesis çalışanlarına C-Max / Grand C-Max'i üretmeyi durdurma planları hakkında çoktan bilgi vermişti. Otomobil üreticisi, bu kararın segmentteki Çok Amaçlı Aktivite Araçları (MAV) için müşteri talebindeki keskin düşüş nedeniyle alındığını söyledi.

 

Firma, kaç Saarlouis çalışanının işten çıkarılacağını söylemedi, ancak Köln ve Saarlouis tesislerinde 5000'den fazla kişinin işine son verileceği düşünülüyor. C-Max ve Grand C-Max'in yanı sıra, Saarlouis tesisi halihazırda Focus hatchback, Wagon, ST ve Active versiyonlarını üretiyor.

Ford’un Avrupa’da yeniden yapılandırma planında, Ağustos 2019’da Fransa’da Bordeaux’da bulunan bir otomatik şanzıman tesisinin ve Naberezhnye Chelny ve St. Petersburg’da iki araç montaj fabrikası ve Elabuga’da bir motor fabrikası olmak üzere üç Rus fabrikasının kapatılması da yer alıyor.

Son Güncelleme : 01 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo