BMW ve PSA İngiltere Tesislerini Kapatıyor

Ototeknikveri     03 Nisan 2019 10:48

BMW'nin Mini ve PSA'nın Vauxhall markaları, ana şirketlerinin uzayan Brexit sürecinden kaynaklanan olası aksaklıklarla başa çıkabilmelerine yardımcı olmak için İngiltere tesislerinde üretimi durduruyor.

BMW ve PSA İngiltere Tesislerini Kapatıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW, bu ay Oxford'daki Mini fabrikasını, Avrupa Birliği'nden gümrük anlaşmaları olmayan bir çıkış yaşanması halinde olası bir parça temini aksaklığı riskini en aza indirmek için kapatacak. Şu anda Liverpool yakınlarındaki Ellesmere Port fabrikasında Astra modellerini üreten PSA da yakında tesisini kapatacak.

 

Alman otomobil üreticisi ayrıca, İngiltere'deki Hams Hall motor fabrikasını ve Swindon fabrikasındaki preshane ve ara montaj bölümlerini dört haftalığına kapatıyor ve anlaşmasız bir Brexit durumunda motorların ve Mini otomobillerin üretimini İngiltere'den tamamen çıkartmayı planlıyor.

 

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkması 12 Nisan’a kadar ertelendi, ancak bu tarih daha da ileriye atılabilir. Bu belirsizlik de ülkedeki tüm üreticileri kaygılandırıyor.

 

Fabrikalardaki kapatmalar, çalışanların izinlerini planlayabilmeleri ve tedarikçilerin gerekli ayarlamaları yapabilmeleri için çok önceden planlanarak haber verildi.

 

Anlaşmasız bir Brexit gerçekleşirse, sadece limanlarda tedarikte gecikmeler yaşanmayacak, aynı zamanda yeni gümrük bürokrasisine ve %10'lara varan vergilere yol açacak.

Son Güncelleme : 04 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo