Mercedes EQB Elektrikli SUV 500 Km Menzille Geliyor

Ototeknikveri     07 Nisan 2019 07:34

Mercedes-Benz, bu yaz tanıtacağı yeni GLB kompakt SUV modeline son rötuşları yapıyor.

Mercedes EQB Elektrikli SUV 500 Km Menzille Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bununla birlikte, otomobil üreticisi, Mercedes'in yeni elektrikli araç terminolojisine göre EQB olarak adlandırılacak GLB'nin tam elektrikli versiyonunu da test etmeye başladı.

 

Fotoğrafçılar, Kuzey İsveç'te iki Mercedes EQB prototipi görüntülediler. Bunun bir plug-in hibrit değil elektrikli otomobil prototipi olduğunu nereden biliyoruz? Aslında çok kolay; çünkü Mercedes ön camın üzerine “Elektrik” yazan bir çıkartma yapıştırdı. Bu, otomobil üreticisinin yalnızca tamamen elektrikli prototiplerinde kullandığı bir şey.

 

EQB hakkında şu ana kadar, yeni çıkacak EQA elektrikli kompakt ile aynı lityum-iyon pil sayesinde 500 km menzil sunacağından başka bir şey bilinmiyor. Dört çekişli sürüş yeteneği için her aksta bir elektrikli motor bulunması bekleniyor. EQB'nin ayrıca, aerodinamik olarak optimize edilmiş bir GLB tabanlı gövdeye sahip olacağına dair söylentiler var. Bu, normal GLB'ler daha az kamuflajlı olmasına karşın Mercedes'in elektrikli prototipleri neden tamamen kamufle ettiğini açıklayabilir.

 

Mercedes'in EQB'nin stil güncellemelerini gizlemek istemesi anlaşılabilir. Prototiplere bakarak çok net konuşamasak da, üretim versiyonu farları içermemeleri bize Mercedes EQB modelini GLB'den ayırt etmenin kolay olacağını söylüyor.

 

GLB'den bahsetmişken, normal benzinli ve dizel versiyonlarının yanı sıra, kompakt SUV, 100 km elektrikli sürüş mesafesine sahip bir benzinli - elektrikli plug-in hibrit versiyon da sunacak. Sistem, 2.0 litrelik dört silindirli bir benzinli motor ve ön tekerlekleri sürmek için şanzımana monte edilmiş bir elektrikli motor ile arka tekerleklere güç vermek için arka aksta ikinci elektrikli motordan oluşuyor. Her iki motor da taşıtın zemininin altına monte edilmiş bir lityum iyon pilden enerji sağlayacak.

Son Güncelleme : 07 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo