Honda Türkiye'de üretimi durduruyor

Ototeknikveri     08 Nisan 2019 11:08

Honda, 2021 yılında Civic Sedan modelinin üretiminin tamamlanmasının ardından Türkiye'deki otomobil üretim operasyonunu sonlandıracağını açıkladı.

Honda Türkiye'de üretimi durduruyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda Türkiye AŞ'den yapılan açıklamada, söz konusu kararın, küresel otomotiv endüstrisindeki elektrifikasyon alanında yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelere bağlı olarak uygun üretim kapasitesinin sağlanması gerekliliği nedeniyle alındığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'deki otomobil üretim faaliyetlerini 22 yıldır başarıyla sürdüren Honda Türkiye, bu dönemde tüm hedeflerine ulaşmış olmaktan gurur duymaktadır. Honda’nın Türkiye’de son birkaç yılda ortaya koyduğu etkileyici performans, şirketin Türkiye piyasasına duyduğu büyük güvenin en önemli kanıtıdır. Bu nedenle Honda Türkiye, satış ve satış sonrası operasyonlarını müşterilerine sunduğu yüksek hizmet kalitesiyle 2021 yılından sonraki dönemde de sürdürecektir. Bu doğrultuda, Türkiye’de araç ithalatı ve dağıtımını içeren otomobil operasyonları kesintisiz olarak devam edecektir. Honda Motosiklet operasyonları bu karardan etkilenmeyecektir."  

 

Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura hızla değişen piyasa dinamikleri ve teknolojik gelişmelere öncülük etme ihtiyacının farkında olduklarını vurgulayarak, "Bu durum, Türkiye’deki otomobil üretim operasyonumuzu da kaçınılmaz olarak etkiliyor" dedi.

 

Türkiye’de neredeyse tamamı yabancı ortaklı 15 otomotiv üreticisi arasında yer alan Honda, 2018'de 1.03 milyon adet olan ülkedeki otomobil üretiminin yüzde 3.7’sini, 1.59 milyon adet olan toplam araç üretiminin ise yüzde 2.4’ünü gerçekleştirdi.

 

Firma ülkemizde yaklaşık 1100 kişiyi istihdam ediyor.

Son Güncelleme : 09 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo