Volvo'ya Avrupa Plastik Geri Dönüşüm Ödülü

Ototeknikveri     12 Nisan 2019 11:06

Volvo Cars, Avrupa'daki sürdürülebilirlik hedeflerinin meyvesini Plastik Geri Dönüşüm Ödülleri ile aldı. XC60 T8 Twin Engine plug-in hibrit SUV'nin yüksek düzeyde geri dönüştürülmüş plastik içeren özel versiyonu ödüle layık görüldü.

Volvo'ya Avrupa Plastik Geri Dönüşüm Ödülü
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil, dün Hollanda'nın Amsterdam kentinde düzenlenen özel bir törenle ilan edilen Elektrikli veya Elektronik Otomotiv Ürünü kategorisinde açılış ödülünü kazandı.

 

Geçen yıl, geri dönüştürülmüş plastik hedeflerinin uygulanabilirliğini kanıtlamak için şirket, XC60 T8 Twin Engine plug-in hibrit modelinin özel bir versiyonunu açıkladı. Standart model ile tamamen aynı görünen otomobilde plastik bileşenlerin hemen hemen hepsi geri dönüştürülmüş malzemeden oluşuyordu.

 

Otomobil, Volvo'nun 2025'ten itibaren yeni çıkacak her Volvo otomobilinde kullanılan plastiğin en az yüzde 25'inin geri dönüştürülmüş malzemeden yapılması kararının somutlaşmış hali. Bir lüks otomobil üreticisi için oldukça radikal ve ilerici bir karar olan geri dönüştürülmüş plastik kullanımı, Volvo'nun çevre üzerindeki etkisini azaltma konusundaki kararlılığını vurguluyor.

 

XC60 otomobilin iç kısmında yenilenebilir liflerden ve kullanım ömrünü doldurmuş balık ağları ve gemici iplerinden yapılmış bir tünel konsolu bulunuyor. Zemindeki halı, atık pet şişeler ve tekstil endüstrisi atıklarından elde edilen geri dönüştürülmüş pamuk karışımı içeriyor. Koltuklarda da yine pet şişelerden elde edilen lifler kullanılmış. Otomobil kaputunun altındaki ses emici malzemeyi oluşturmak içinse eski Volvo otomobillerden alınan koltuklardan yararlanılmış.

Volvo geri dönüştürülmüş malzemeleri kullanmaları için tedarikçi ağındaki diğer firmaları da teşvik ediyor. Bu çağrı firmalar arasında olumlu yanıtlar alıyor.

 

Volvo ayrıca, 2025 yılına kadar küresel satışlarının yüzde 50'sini tamamen elektrikli otomobillerden oluşturmayı hedefliyor.

 

Firma üretim tesislerinde de çevre dostu yöntemler uyguluyor. 2018 yılında, şirketin İsveç'in Skövde kentindeki motor fabrikası, küresel üretim ağında "iklim nötr" özellikli ilk tesis oldu. Ayrıca geçen yıl Belçika'daki Ghent fabrikasında güneş paneli kurulumu yapıldı. İsveç'teki Torslanda tesisinde açılan yeni boyahanenin enerji tüketiminde ve emisyonlarında en az üçte bir oranında azalma hedefleniyor.

 

Volvo Cars, enerji tüketimine ve emisyonlara ek olarak, faaliyetlerinde daha az plastik kullanmaya da önem veriyor. 2019 yılı sonuna kadar firma tek kullanımlık plastikleri tüm ofislerinden, kantinlerinden ve dünya çapındaki etkinliklerinden kaldıracak. Bardak, yemek kabı ve çatal bıçak takımı gibi eşyalar plastik yerine tahta, kağıt ve kağıt hamurundan yapılmış daha sürdürülebilir, biyolojik olarak parçalanabilir alternatiflerle değiştirilecek.

Son Güncelleme : 12 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo