Range Rover Evoque ve Citroen C5 Aircross Euro NCAP Testlerini Başarıyla Geçti

Ototeknikveri     12 Nisan 2019 11:20

Euro NCAP, piyasadaki en yeni kompakt SUV modellerinden ikisi olan Range Rover Evoque ve Citroen C5 Aircross için güvenlik derecelendirmelerini yayımladı.

Range Rover Evoque ve Citroen C5 Aircross Euro NCAP Testlerini Başarıyla Geçti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Citroen'in kompakt SUV modeli, çeşitli sürücü destek işlevleriyle çalışan "öne bakan kamera" gibi bol miktarda standart güvenlik kitiyle birlikte geliyor. Bu konfigürasyonla, C5 Aircross Euro NCAP çarpışma testinde 5 üzerinden 4 yıldız almayı başardı.

 

Citroen C5 Aircross'un güvenlik derecesi, isteğe bağlı Safety + pack de eklendiğinde beş yıldıza çıkıyor. Paket, ön kameraya bir radar sensörü ekleyerek, AEB Şehir, AEB Şehirlerarası, AEB yaya gibi aktif güvenlik sistemlerinin performansını artırıyor, ayrıca bir bisikletçi algılama sistemi de ekliyor.

 

İkinci nesil Range Rover Evoque'a gelince, Euro NCAP aktif bir kaput, yaya ve bisikletliler için AEB gibi özelliklerle önceki modelden bu yana kaydedilen ilerlemeye dikkat çekiyor. Yeni Range Rover Evoque, çarpışma testlerinde beş yıldız aldı.

 

Euro NCAP Genel Sekreteri Michiel van Ratingen, “AEB ve şerit desteği gibi ileri teknolojilerin yaygınlaştırılmasının ve iyileştirilmesinin devam etmesini özellikle teşvik ediyoruz” dedi. Ratingen "Bazı temel sürücü destek teknolojilerinin bir kısmının 2022'den itibaren zorunlu hale getirileceği iyi bir haber, neyse ki çoğu araç üreticisi şimdiden bu teknolojilere araçlarında yer veriyor.” diye konuştu.

 

Son Güncelleme : 13 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo