450 KM Menzilli VW ID Roomzz Konsepti Tanıtıldı

Ototeknikveri     14 Nisan 2019 06:57

VW yeni ID Roomzz konseptini, 18 Nisan'da kapılarını açacak Şangay Auto Show öncesinde özel bir etkinlikte tanıttı.

450 KM Menzilli VW ID Roomzz Konsepti Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elektrikli ID ailesinin en son üyesi, markanın 2021'de piyasaya çıkması planlanan amiral gemisi elektrikli üç sıralı SUV modelinin ön izlemesini sunuyor.

 

VW ID Roomzz, 4915 mm uzunluğunda, 1890 mm genişliğinde, 1760 mm yüksekliğinde ve 2965 mm uzunluğunda bir aks açıklığına sahip. Şirket, bu modelin yanmalı motorlu VW Touareg'den daha fazla alan sunacağını söylüyor.

 

Otomobil iki elektrikli motorla toplam 302 hp (306 PS / 225 kW) güç çıkışına sahip. Zeminin altındaysa 82 kWh kapasiteli pil takımı bulunuyor. Yeni ID konsepti 450 km elektrikli sürüş mesafesi sunuyor. 

 

Otomobil 6.6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 180 km/s. Ek olarak, ID Roomzz 150kW DC hızlı şarj ile uyumlu. Bu sistem otomobilin pilini yaklaşık 30 dakika içinde kapasitesinin yüzde 80'ine kadar şarj etmesini sağlıyor.

 

Altıncı ID konsepti ayrıca sürgülü arka kapılar ve seçilen sürüş moduna da uyarlanabilen birçok oturma düzeni sunan yenilikçi bir iç tasarıma sahip. ID Roomzz kabinde daha fazla salon benzeri bir atmosfer için koltukları 25 derece içe döndüren 4. Seviye otonom sürüş teknolojisiyle geliyor.

 

Araçta geleneksel anlamda bir gösterge paneli yok; bunun yerine VW, ID Roomzz'a dijitalleştirilmiş bir direksiyonun yanı sıra dijital, cam kaplı bir kokpit kazandırmış. Kullanılan malzemeler de bahsedilmeyi hak ediyor; koltuklar tarım endüstrisinden gelen artık meyve kabukları, poliüretan ve pamuk gibi maddelerden üretilen “AppleSkin” ile kaplanırken, kapı panellerinde özel olarak işlenmiş ahşap kaplamalar kullanılmış.

 

ID Roomzz 18 Nisan'daki Şangay Otomobil Fuarı'nda sergilenecek.

Son Güncelleme : 14 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo