Yeni nesil Elektrikli Şehir Otomobili Audi AI: ME

Ototeknikveri     15 Nisan 2019 10:47

Audi, Şangay Otomobil Fuarı'nda “geleceğin zorlukları için vizyon sahibi bir mobilite konsepti” tanımıyla Audi AI: ME konseptini tanıttı.

Yeni nesil Elektrikli Şehir Otomobili Audi AI: ME
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

AI: ME, 65 kWh kapasiteli pil takımı ve arka aksta bulunan 170 hp gücünde senkronize elektrik motoru tarafından destekleniyor. Audi, elektrikli şehir otomobilinin menzilini henüz açıklamadı, ancak otomobilin - bir şehir otomobili olarak - çoğunlukla 20 km/s - 70 km/s arasında hızlarda sürüleceğini belirtti.

 

Konseptin toplam uzunluğu 4.3 metre, genişliği 1.9 metre ve yüksekliği 1.52 metre. 2,77 metre uzunluğundaki aks mesafesi, Audi'nin iç mekan genişliğini en üst seviyeye çıkarmasına ve ön ve arka çıkıntıları azaltmasına izin verdi.

 

Otomobil 4. seviye otonom sürüş sistemi ile tasarlanmış, yani sürücünün müdahalesi olmadan araç çoğu durumda kendisini sürebiliyor. Ancak, 5. seviye otonom sistemle tanıtılan Audi AIcon konseptinin aksine, AI: ME, sürücünün gerektiğinde kullanabileceği geleneksel bir direksiyon simidi ve pedallara da sahip. Direksiyon simidi ve pedallar iç mekanın belki de en geleneksel unsurları.

 

Audi, AI: ME için konsepte havadar ve ferahlatıcı bir his kazandıran son derece ince A, B ve C sütunları geliştirmiş. Önde iki koltuk ve arkada tek koltuk sırası var. Ahşap detaylar kabinin çoğuna hakim, ayrıca gösteri otomobili için tavan döşemesinde ve gösterge panelinde küçük bitkilere yer verilmiş.

 

Konseptin dışı da en az kabin kadar geleneksellikten uzak. Audi ön kısım için ilginç LED farlar tasarlamış ve arabaya beklediğinizden çok daha aşağı uzanan bir ön cam koymuş. Konseptte ayrıca büyük tekerlekler bulunurken arkada geleneksel stop lambaları yerine arka camın içine monte edilmiş bir ışık çubuğu var. Ayrıca arka tamponda büyük bir 'e-tron' logosu dikkat çekiyor.

Son Güncelleme : 16 Nisan 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo