2020 Land Rover Defender Slovakya’da Üretilecek

Ototeknikveri     02 Mayıs 2019 07:42

Jaguar Land Rover yeni nesil Land Rover Defender modelini Slovakya’daki fabrikasında üretecek.

2020 Land Rover Defender Slovakya’da Üretilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nitra’daki fabrika Ekim 2018’de faaliyete geçti ve açılışından bu yana Land Rover Discovery’nin üreitmini yaptı. Öte yandan, JLR, 2020’de yıllık 100.000 araç üretim kapasitesine sahip olacak fabrika için daha büyük planlara sahip. Kapasite daha sonra 150.000 adete çıkartılacak.

 

Firma İngiltere’deki fabrikasında daha yeni modellere yer açmak için Defender’ı Slovakya’da üretebileceğini açıkladı. Land Rover Defender’ın bu yıl sona ermeden tanıtılacağını duyurmuştu. Tanıtımın Eylül ayında yapılması bekleniyor.

 

Yeni nesil model İngiltere’de tasarlandığı ve bir İngiliz markaya ait olduğu için bazıları JLR’nin Slovakya kararını ilginç bulabilir.

 

Firmadan yapılan açıklamada “Bu karar firmamızın İngiltere’deki Solihull fabrikasına yeni nesil Range Rover ve Land Rover modelleri için yatırım yapılması kararıyla birlikte alındı.” denildi.

JLR’nin kararı, Nissan ve Honda gibi markalar da Brexit sürecinde ülkeyi terk ederken, İngiltere hükümeti tarafından hoş karşılanmayacaktır. Japon otomobil üreticileri anlaşmasız bir Brexit kaygısıyla üretimlerini ülkeden dışarı çıkartma kararı aldılar. Jaguar Land Rover, BMW ve PSA gibi markalar da 29 Mart’tan sonra haftalarca üretimlerini durdurdu.

 

Jaguar, Land Rover, Mini, Rolls-Royce, Bentley ve Opel gibi İngiliz markaları 2018’de ülkedeki 1.52 milyon otomobil üretiminin 750.000 kadarını karşıladı.

Son Güncelleme : 02 Mayıs 2019

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo